Udvidelse af corona-restriktioner til hele landet

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Regeringen har besluttet at udvide corona-restriktionerne, der allerede gælder for Slagelse Kommune, til at gælde for hele landet. Det sker for at bremse smitte med COVID-19.

Regeringen har besluttet at udvide restriktionerne, der i sidste uge blev indført i 69 kommuner, herunder Slagelse Kommune, til at gælde hele landet.

Det sker på baggrund af en indstilling fra Indsatsgruppen, som sundhedsmyndighederne sidder med i. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Gælder fra onsdag den 16. december kl. 16.00

Regeringen har i dag besluttet at udvide de restriktioner, der nu gælder i 69 kommuner, til alle landets 98 kommuner.

Det betyder, at følgende tiltag gælder for hele landet fra i morgen, onsdag den 16. december kl. 16.00, og frem til og med den 3. januar 2021:

  • Folkeskoleelever fra femte klasse og op sendes hjem og overgår til fjernundervisning. Det samme gælder for elever og kursister på ungdoms- og voksenuddannelser.
  • Videregående uddannelser skal omlægge undervisningen til digital undervisning uden fremmøde.
  • Offentlige arbejdspladser opfordres til at hjemsende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner. Hjemsendte bør så vidt muligt arbejde hjemmefra
  • Private arbejdspladser opfordres kraftigt til også at sikre, at de medarbejdere, der har mulighed for at varetage arbejdet hjemmefra, sendes hjem.
  • Restauranter og andre serveringssteder lukkes for servering, men har mulighed for fortsat at tilbyde take-away.
  • Idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, der foregår indendørs, skal holdes lukket offentligheden.
  • Kulturinstitutioner skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden.

»Jeg er alvorligt bekymret for den udvikling, vi lige nu ser i hele landet. Derfor udvider vi restriktionerne til samtlige kommuner for at bremse smitten og få knækket kurven. Det sker efter anbefaling fra vores sundhedsmyndigheder i Indsatsgruppen,« siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og fortsætter:

»Tiltagene vil til at starte med gælde til efter nytår, men Indsatsgruppen følger udviklingen meget tæt og vurderer løbende, om det skal indstilles til regeringen at indføre skærpede tiltag på denne side af jul.«

Smitten stiger i Region Nordjylland og Syddanmark

Den såkaldte storby- og Sjællandspakke, der blandt andet omfatter Slagelse Kommune, blev allerede indført den 9. december.

Læs også: Nye COVID-19-tiltag for Slagelse Kommune.

Den seneste uge er 170 pr. 100.000 indbyggere testet positiv for coronavirus i Region Nordjylland. For en uge siden var tallet 77 smittede pr. 100.000 indbyggere. Det er mere end en fordobling på kun én uge.

Også i Region Syddanmark er smitten stigende. Her blev 176 testet positiv pr. 100.000 indbyggere i den seneste uge. For en uge siden var tallet 126.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Achisatha Khamsuwan / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.