Coronabølgen rammer Slagelse Sygehus

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Region Sjælland har allerede meldt ud, at blandt andet Sjællands Universitetshospital har måttet aflyse operationer på grund af COVID-19. Det samme kan blive tilfældet for Slagelse Sygehus.

Slagelse Sygehus havde helt op til 50 corona-smittede patienter indlagt i marts måned og har brugt sommeren og efteråret på at finde fodfæste igen.

Nu står sygehuset nu igen i en situation, hvor presset på kapaciteten er meget stort. Det skriver Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse i en nyhedsmeddelelse.

Patienterne får bedst og hurtigst mulige behandling

»Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at både vores COVID-smittede patienter og alle andre patienter får den bedst mulige og hurtigst mulige behandling,« siger Niels Reichstein Larsen, der er sygehusdirektør, og fortsætter:

»På den anden side står der samtidig et personale, som er presset. Selvom vi over sommeren og efteråret har haft få COVID-patienter på sygehuset, så har vi til gengæld arbejdet benhårdt på at nedbringe de pukler, som opstod under første bølge i foråret, så vi er ikke restitueret.«

Region Sjælland meldte i weekenden ud, at blandt andet Sjællands Universitetshospital har måttet aflyse operationer af ikke-hastende karakter. Det samme kan meget vel blive tilfældet for Slagelse Sygehus.

Læs også: Region Sjælland øger COVID-19-beredskabet.

»Vi bliver nødt til at prioritere vores personales kræfter, så de ikke bukker under for presset – det fortjener de ovenpå den indsats, de har leveret i 2020,« siger Niels Reichstein Larsen og fortsætter:

»Derfor forsøger vi, med al vores fornuft og ansvarlighed i mente at undgå at rykke dem rundt fra afsnit til afsnit. Vi forsøger at give dem den fornødne viden og faglighed til at tage sig af COVID-patienter via fokus på uddannelse og oplæring. De er jo mennesker, der som alle andre, har brug for at føle sig trygge, når de møder op på job.«

Skal kunne modtage 25 COVID- og 4 intensivpatienter

Fra i går tirsdag var Slagelse Sygehus det såkaldte beredskabstrin 2, som betyder, at sygehuset skal kunne tage imod 25 COVID-patienter og 4 yderligere intensivpatienter.

Sygehuset har organiseret sig således, at patienter med COVID-19 som primær diagnose behandles på allerede eksisterende medicinske afsnit som er henholdsvis lunge- og geriatrisk afsnit (geriatri er ældresygdomme).

Det betyder, at færrest muligt antal medarbejdere skal flyttes til et nyt afsnit, men kan forblive på sit nuværende afsnit.

»Det betyder rigtig meget for personalet, at de kan bevare en så normal hverdag, så længe som muligt – men på grund af det stigende antal COVID-patienter, så vil der skulle flyttes personale til både de medicinske og Intensiv afsnit. Hvilket også vil påvirke de afdelinger, hvor dette personale flyttes fra,« fortæller Birgit Lind, der er sygeplejerske og næstformand for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuses MED-udvalg.

Øverst: Slagelse Sygehus. (Arkivfoto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.