Udtørrede hænder af vask i skoler og dagtilbud

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – »Det er vigtigt, at forældre og voksne er ekstra opmærksomme på, hvordan det enkelte barn reagerer på den hyppige håndvask, og vi anbefaler, at både børn og voksne bruger håndcreme,« påpeger Sundhedsstyrelsen.

Den hyppige håndvask kan give problemer med tør hud og håndeksem, og Sundhedsstyrelsen sætter derfor fokus på håndpleje i et brev til alle skoler og dagtilbud.

Mange henvendelser om børn med udtørrede hænder

I forbindelse med corona-epidemien har der været mange henvendelser om børn med udtørrede hænder, og bekymring for udvikling af eksem. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

For at rette opmærksomhed på måder at forebygge udtørrede hænder og håndeksem, sender Sundhedsstyrelsen et brev ud til alle ledelserne på skoler og i dagtilbud med gode råd om håndvask og håndpleje.

»Håndhygiejne er et omdrejningspunkt i vores vejledninger og anbefalinger, men det enkelte barns sundhed og trivsel bør stadig være vores altovervejende fokus,« fortæller Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen og fortsætter:

»Det er vigtigt, at forældre og voksne er ekstra opmærksomme på, hvordan det enkelte barn reagerer på den hyppige håndvask, og vi anbefaler, at både børn og voksne bruger håndcreme.«

Vælg skånsomme rutiner for håndvask og håndpleje

Cirka 15-20 procent af alle børn har ekstra sart hud, og for nogen kan håndeksem udvikle sig til en kronisk lidelse.

I brevet anbefales det, at især børn bruger håndcreme efter hver håndvask, eller så ofte som det er muligt. Det kan være ved frikvarterer i skolerne eller ved de indlagte håndvaske i dagtilbuddene.

Der anbefales at bruge en uparfurmeret, fed fugtighedscreme (40-70 procent).

Ved hyppig håndvask er det vigtigt med skånsomme rutiner:

  • Vask hænder i lunkent, ikke for varmt vand
  • Hænderne skal være våde, før sæben påføres
  • Skyl hænderne grundigt, så de er fri for sæberester
  • Dub hænderne tørre efter vask.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Myriams Fotos / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.