To F-16 kampfly modtog herrehåndbold-landsholdet

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Zand.News – Herrehåndbold-landsholdet blev fulgt af to F-16 kampfly fra Karup til København.

Artiklen er opdateret med Forsvarets opslag på Instagram og Twitter, hvor der er billeder af de to F-16 fly samt passagerflyet med landsholdet.

Afvisningsberedskabets to fly følger landsholdet

»Forsvarets medarbejdere er ligesom resten af befolkningen stolte over den store præstation. Vi vil gerne sige tillykke på vores måde,« siger Anders Rex, der er chef for Flyverkommandoen.

De kampfly, der skal følge landsholdet, er afvisningsberedskabets to fly, der er klar til at gå på vingerne med få minutters varsel 24 timer i døgnet. Flyene flyver træningsture hver dag og det er også tilfældet i dag.

»Så vi siger tillykke samtidig med, at vi bruger det fly landsholdet flyver i, til at træne nogle af vore opgaver. I dag træner vi derfor at identificere, inspicere, følge og filme flyet. Så flyvningen giver mening på flere måder,« siger Anders Rex.

Artiklen fortsætter under Twitter-opslaget.

Passagerflyet mødes i luften og følges til København

De to fly kommer fra Flyvestation Skrydstrup og møder passagerflyet i luften, når det flyver landsholdet fra Karup til København.

Øverst: F-16-fly eskorterede guldvinderne det sidste stykke mod København, da det mandlige håndboldlandshold havde vundet EM-guld i Norge i 2008. (Foto: Flyvevåbnet).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.