Stor spiritus- og narkokontrol i påsken

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Selvom den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke. Kender du en, som kører i påvirket tilstand i påsken?

Landet over gennemfører politiet traditionen tro en målrettet indsats mod hastigheds-, spiritus- og narko-kørsel. Det sker i påskedagene fra i dag fredag den 26. marts til og med mandag den 5. april 2021.

Sammenhæng mellem fart og dødsfald

Påsken forbindes for mange med ferie, hvor bilen ofte anvendes som transportmiddel. Her kan hastigheden spille en rolle, og der ses en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.

Derfor vil hastighedskontrollerne primært foregå på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger. Derudover opretholder politiet et præventivt kontroltryk ved at gennemføre kontroller på andre vejstrækninger.

401 mennesker mistede livet på grund af fart på de danske veje i perioden fra 2014 til 2019 (kilde: Rådet for Sikker Trafik).

Folk mødes i meget festligt lag i påsken

Samtidig er påsken en højtid, hvor man mødes i festligt lag, og hvor der ofte indtages spiritus. Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxi eller bus hjem.

Selvom den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke.

Politiets patruljer vil naturligvis være på vejene i påsken, og ud over spirituspåvirkning vil politiet kontrollere, om bilisterne er påvirkede af narkotika eller medicin.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Thomas Tolstrup / Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.