Snart slut med de billige pakker fra Kina

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Folk, som elsker Wish.com og Alibaba.com, må snart finde en ny partner. Der er nemlig indgået en ny aftale i Verdenspostforeningen.

Samtlige lande i verdenspostsamarbejdet har opnået enighed om en aftale, som vil ændre de internationale vilkår for afregning af post.

Aftalen medfører, at Post Danmark vil opleve en væsentlig forbedring i betalingen fra andre lande – herunder også fra Kina. Dertil kommer, at USA forbliver i samarbejdet. Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Enighed om afregningsforholdet blandt samtlige medlemslande

Der er opnået enighed om en aftale for fremtidens afregningsforhold blandt samtlige medlemslande i Verdenspostforeningen. Det er en FN-organisationen, som hedder Universal Postal Union (UPU) på engelsk.

Aftalen, der blev indgået på en ekstraordinær verdenspostkongres, ændrer de internationale vilkår, der i dag betyder, at post fra blandt andet Kina underbetales markant på det internationale postmarked.

»Det er meget positivt, at det lykkedes at indgå en aftale, som alle landene i Verdenspostforeningen bakker op om,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S) og fortsætter:

»Aftalen vil sikre, at Post Danmark kan se frem til en væsentlig forbedring af betalingen for modtagelse og omdeling af forsendelser fra andre lande; herunder også fra Kina. Det betyder, at virksomheden vil kunne mindske et betydeligt underskud på omdeling af især pakker fra andre lande.«

Forbedrer konkurrencen mellem danske og kinesiske webshops

Stigningen i betalingen fra andre lande for at få omdelt postforsendelser i Danmark indebærer et bidrag til forbedring af konkurrencen mellem danske e-handelsvirksomheder og for eksempel kinesiske e-handelsvirksomheder.

Det betyder for eksempel, at det ikke længere vil være muligt at få sendt små pakker fra lande som eksempelvis Kina til Danmark til en uforholdsmæssig lav porto. Det skriver ministeriet.

16 millioner forsendelser fra Kina til de danske kunder i 2018

De danske kunder hos blandt andet Wish.com og Alibaba.com i Kina har haft stor glæde af den lave porte fra Kina. Sidste år var der omkring 16 millioner forsendelser fra Kina til de danske kunder. Det skriver DR.

Den 100 år gamle aftale om internationale postrater medførte for eksempel, at postvæsenet var forpligtet til at levere en kinesisk pakke for omkring 6-7 kroner, hvilket er noget mindre end et almindeligt dansk brev.

Den nye aftale i Verdenspostforeningen skal sikre bedre konkurrencevilkår for både de danske e-handelsvirksomheder og for PostNord Danmark. Den dansk-svenske postkoncern kan med andre ord se frem til et mindre underskud på omdeling af småpakker fra Kina.

Øverst: Genrefoto. (Foto: AbsolutVision / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.