Politikontrol ved skolevejene til og med fredag

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – I den kommende uge vil landets politikredse gennemføre færdselskontrol på skolevejene. Det skal være med til at forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole.

Utryghed og farlige situationer for mange skolebørn

Der køres for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene.

Derfor sætter politiet ind med en landsdækkende kontrol på landets skoleveje fra mandag den 7. januar til og med fredag den 11. januar 2019.

Da politiet i samme periode i januar 2018 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4700 bilister sigtet for at køre for stærkt.

»Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt. Og vi ved at for høj fart er årsag til mange trafikulykker,« siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdsels-center, og fortsætter:

»Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen- og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene.«

Politi holder også øje med, om skolebørn følger reglerne

Under kontrollerne vil politiet også holde øje med om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken.

Politiet vil for eksempel tjekke om børnene taler i håndholdt mobiltelefon, mens de cykler, har husket cykellygterne og om de går eller cykler over for rødt.

Tal fra vejdirektoratet viser, at ti gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

(Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.