Politiet holder øje med din telefon i næste uge

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – 91 procent af bilisterne mener, at det er uacceptabelt at taste på sin mobil under kørslen. Men det er kun 74 procent af bilisterne, som svarer, at de aldrig taster på telefonen, når de kører. Hører du til de 17 procent, som mener, at det er uacceptabelt, men selv gør det?

I næste uge (uge 46 fra mandag den 24. november 2022) har politiet ekstra fokus på uopmærksomhed i trafikken. Det er der brug for. Alene i årets første 10 måneder har politikredsene uddelt knap 19.000 klip i kørekort for brug af håndholdt mobil bag rattet (regionale tal). Det oplyser Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Man har en holdning, men kun om de andre på vejen

91 procent af bilisterne mener, at det er uacceptabelt at taste på sin mobil, når man kører bil. Men det er kun 74 procent af bilisterne, som svarer, at de aldrig skriver eller taster på mobiltelefonen, når de kører. Det viser en repræsentativ undersøgelse blandt danske bilister, som analysebureauet Wilke har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension i 2022.

»De fleste kender nok det med, at man har en holdning, men at man nogle gange alligevel kommer til at gøre det, som man holdningsmæssigt ikke synes er ok. Det er meget menneskeligt. Men når det drejer sig om at bruge håndholdt mobil bag rattet, så er det ikke blot dobbeltmoralsk, det er også risikabelt for ens egen og andres sikkerhed i trafikken,« siger Lisbeth Sahl Bauditz, der er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Benytter håndholdt mobil eller taster på sit smartwatch

I den kommende uge (den 14.-20. november) sætter politiet ekstra fokus på de uopmærksomme trafikanter, der benytter håndholdt mobil eller for eksempel skriver eller taster på deres smartwatch under kørslen. Og nye tal fra politiet tyder på, at der er noget at komme efter.

Læs også: Advarsel mod smartwatches i trafikken.

I årets første 10 måneder har politikredsene uddelt 18.967 klip i kørekort for brug af håndholdt mobil bag rattet, viser nye tal fra Rigspolitiet.

Politiets kontrol kommer samtidig med at Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og 53 kommuner i de her uger gennemfører en landsdækkende kampagne, der sætter fokus på, at uopmærksomhed i trafikken er farligt.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). PM/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.