Åbning af skatepark i Slots Bjergby

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Tilgængelighed og outdoor bevægelsesrum/faciliteter, der er åbne “24-07”, er vigtige for mange i forhold til at få bevæget sig,« lyder det fra Slagelse Kommune forud for åbningen af Skateparken Livsparken den 16. november.

Skateparken Livsparken åbner den 16. november 2022 kl. 16.00, hvor man blandt andet kan se opvisninger og vinde et skateboard. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Ramme for selvorganiseret bevægelse

Livsparken er det nye ambitiøse anlæg til gadeidræt i Slots Bjergby. Det er et bevægelses- og fællesskabsområde, hvor børn og unge selv har været inddraget i skabelsen og udviklingen af parken.

Livsparken skal danne ramme for selvorganiseret idræt og bevægelse som for eksempel gadeidræt i form af blandt andet skateboard, løbehjul og rulleskøjter.

Livsparken har fået kyndig hjælp til udviklingen af Rune Glifberg og Ebbe Lykke fra tegnestuen Glifberg & Lykke, og til selve opførelsen af ENR ved Michael Elg, som er specialist i at bygge skateparker.

Gode muligheder for at bevæge sig

Gadeidrætten har de seneste år fået en større og større betydning. Det gælder også i landdistrikterne, hvor flere og flere landsbymiljøer får øje på værdien af at skabe samlingspunkter for børn og unge i landsbyen ved at tilbyde nye fællesområder med fritidsaktiviteter, hvor man ikke nødvendigvis skal være medlem i en forening for at være med.

»Vi sætter stor pris på vores lokale ildsjæle, som med deres store arrangement har været med til at skabe den flotte skatepark. Vores idrætspolitik har fokus på bevægelse for sjov, for hinanden og for livet, og her er Livsparken jo et rigtigt godt eksempel. Så vi glæder os rigtig meget til åbningen og til at se området leve og udvikle sig,« siger Troels Brandt (RV), der er formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, og fortsætter:

»Tilgængelighed og outdoor bevægelsesrum/faciliteter, der er åbne “24-07”, er vigtige for mange i forhold til at få bevæget sig, oplyste DIF på et netop afviklet første møde med idrættens aktører i kommunen i forbindelse med det politiske ønske om at give facilitetsplanen et eftersyn.«

Vis dit bedste trick og vind et skateboard

Borgmester Knud Vincents står for at klippe snoren til åbningsfesten, og udover konkurrencen optræder Gerlev Move Out og Den Matrikelløse Ungdomsklub ruller de unges yndlingsbus frem og serverer kaffe og varm suppe.

Til åbningsfesten er også en konkurrence, hvor man kan vise sit bedste skateboard-trick. Det bedste trick vinder et skateboard fra det danske skateboardfirma Toolshed.

Der er rejst 2.600.000 kroner til projektet

Initiativet til projektet er taget af frivillige ildsjæle fra lokalforeningen Hashøj Nordvest, og er økonomisk støttet af Slagelse Kommune, Nordea-fonden, Landudvikling Slagelse og Brand af 1843 Fond. I alt er der rejst 2.600.000 kroner til projektet. På trods af dette var parken i fare for ikke at blive opført på grund af prisstigninger på materialer. Det betød, at lyset i parken blev sparet væk. Men så trådte en lang række lokale firmaer og foreninger til.

»Vi glæder os over den helt utrolige opbakning, som betyder at vi kan åbne Livsparken med fuld professionel belysning,« siger Rie Thomsen, som er frivillig initiativtager bag Livsparken sammen med Heidi Pico.

Og så remser de en imponerende liste op: Slagelse Kommune, Nordea Fonden, Landudvikling Slagelse, Brand af 1843 Fond, Skel.dk Landinspektører, Slots Bjergby Byggeentreprise, Pokalbutikken, Klinik Vestergaard, HN-El-installatør, Atlantia, Leva Ejendomme, Slots Bjergby Byggeentreprise, Totaldiamanten, Pokalbutikken, Kok Amok, Toolshed Skateboard, Total Diamanten, MJ Maskinudlejning, Odin Maskinfabrik, Slots Bjergby Landbyråd, Miller Tryk, KC Køl og Slagelse Skateboardforening.

»Alle de her lokale virksomheder og foreninger trådte til, da vi manglede penge pga. prisstigninger og det gjorde det værd at kæmpe videre. Vi fik troen på at vi nok skulle komme i mål ved fælles hjælp. Og nu kan vi indvie parken,« fortæller Heidi Pico.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/anne.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.