Pas på: Landsdækkende færdselskontrol mod uopmærksomhed

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

I den kommende uge har politiet en landsdækkende færdselskontrol, hvor de er opmærksomme på uopmærksomme bilister.

Uopmærksomhed er involveret i cirka hvert tredje trafikdrab. I løbet af fem år har 354 mennesker mistet livet i trafikken i ulykker, hvor de selv eller andre har været uopmærksomme.

“En bilist slingrer fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og leder efter ting i bilen, mens han har foden på speederen og kører ca. 65 km/t. Han kører flere gange over i modsatte vognbane. Optagelserne her er politiets egne og et syn, vi møder alt for ofte på de danske veje,” skriver politiet.

Derfor laver politiet landsdækkende færdselskontrol, hvor de retter deres opmærksomhed mod uopmærksomme bilister.

 

 

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70 % af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Mobiltelefoner, GPS, computere og papirer er nogle af de fysiske ting, som folk lader sig distrahere af, når de kører bil, men dagdrømmeri, træthed og stress fjerner også fokus fra kørslen.

Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker.

Politiets færdselskontrol sker som opbakning til Rådet for Sikker Trafiks kampagne “Kør bil, når du kører bil”. Læs mere og få gode råd på www.sikkertrafik.dk.

Genrefoto: Rådet for Sikker Trafik

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.