Opfordring til revaccination med tredje stik

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – »Vi anbefaler, at man hurtigst muligt booker sin tid til revaccination, når man har fået en invitation,« lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Smitten med COVID-19 stiger lige nu i samfundet, og i takt med at det er blevet koldere, og vi er mere indenfor, er der sket en opblussen i epidemien.

Derfor er det ekstra vigtigt at blive vaccineret mod COVID-19. Hvis du er blevet inviteret til revaccination med et 3. stik, så anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du tager imod tilbuddet hurtigst muligt. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Tredje stik til borgere, der fik andet stik før juni

Der tilbydes lige nu revaccination til alle der personer, der fik deres 2. stik i foråret frem til den 1. juni 2021. Er du i den gruppe, kan du forvente en invitation i din e-Boks cirka 6 måneder og 2 uger efter dit 2. stik.

Invitationerne bliver udsendt en gang ugentligt i starten af ugen, og der kan derfor gå lidt længere tid, inden invitationen er landet i din e-Boks.

»Vi anbefaler, at man hurtigst muligt booker sin tid til revaccination, når man har fået en invitation. En revaccination beskytter én selv mod at blive alvorlig syg med COVID-19 og forebygger samtidig, at man smitter andre, som kan være i risiko for at blive alvorligt syge,« siger Helene Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Alle borgere over 18 år skal tilbydes revaccination

Smittetallene er stigende, og selv om vaccinerne beskytter godt, er der de seneste uger set et større antal smittede blandt vaccinerede i den ældre del af befolkningen og en stigning i antallet af indlagte.

Læs også: Regionens sygehuse forbereder sig på travlhed.

Der er gang i revaccination med et 3. stik, og mere end 95 procent af plejehjemsbeboere er blevet vaccineret.

»Vi er glade for, at så mange af de allermest sårbare borgere på plejehjem er blevet vaccineret, men for at holde kontrol med epidemien, beskytte særligt sårbare og et allerede presset sundhedsvæsen vil vi gerne have, at man booker en tid, så snart man modtager invitationen til revaccination,« siger Helene Probst.

De, der bliver inviteret til revaccination nu og i den kommende tid, er primært personer over 65 år, sundhedspersonale og personer i særlig øget risiko under 65 år, men alle, der har modtaget 2. stik inden den 1. juni, bliver inviteret.

Sundhedsstyrelsen planlægger efter, at alle over 18 år skal revaccineres, men hvis man har fået 2. stik efter d. 1. juni 2021, kan det eventuelt blive med et længere interval end 6 måneder og 2 uger.

Sundhedsstyrelsen vil i løbet af november gennemgå det faglige grundlag for at kunne udmelde plan for revaccination af resten af befolkningen. Den udmelding vil komme i starten af december.

EU har i oktober godkendt revaccination af personer over 18 år, når der er gået mindst 6 måneder efter 2. stik. Godkendelsen gælder både vaccinen fra Pfizer og vaccinen fra Moderna.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Lal Nallath / iStock). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.