Nu slipper du snart for kørekortet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Zand.News – Regeringen vil gøre kørekort og andre ID-beviser digitale. Den nye kørekort-app forventes klar inden udgangen af år 2020.

Regeringen vil gøre kørekortet digitalt. Det er første skridt på vejen mod digitale ID-beviser, så man slipper for at have legitimation andre steder end på sin smartphone.

Mobiltelefonen skal erstatte pungen

Borgerne skal nemlig have kørekortet og andre ID-beviser lige ved hånden, når de behøver dem. Og derfor tager regeringen nu første skridt mod at gøre relevante ID-beviser digitale. Første tiltag bliver at lave en app til kørekortet.

»I dag har de fleste en smartphone, og den er blevet en fast del af mange danskeres hverdag,« siger innovationsminister Sophie Løhde (V) og fortsætter:

»Mange bruger mobilen til for eksempel at betale regninger i netbanken, se deres lønseddel i e-Boks eller overføre penge med MobilePay. Mobilen har nærmest erstattet pungen, og derfor giver det god mening at få kørekortet på mobilen.«

Initiativet er en del af regeringens digitale servicereform “Digital service i verdensklasse”, der er det andet af i alt seks reformspor i regeringens “Sammenhængsreform”.

Kørekort-appen supplerer plastikkørekortet

Kørekortet vil blive digitalt i form af en app, som man kan logge ind på ved at taste en personlig kode eller afgive et personligt fingeraftryk. Appen vil fungere som et supplement til det fysiske kørekort, som altså stadig kan bruges fuldstændig som hidtil.

Kørekortet bliver det første ID-bevis, der bliver digitalt, men det er ambitionen, at andre ID-beviser som for eksempel sundhedskortet også skal være digitale, så danskerne altid har mulighed for at have kortene ved hånden.

Kørekort-appen, der skal være et supplement til det fysiske kørekort, forventes klar inden udgangen af 2020.


Genrefoto: 3dman_eu / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.