Nu kan du se din lyntest på sundhed.dk

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Fremover bliver resultatet fra en lyntest tilgængeligt på Sundhed og MinSundhed. Man kan også hente coronapas på sundhed.dk, men coronapas for test forventes først at være klar i MinSundhed i midten af april.

Du har længe kunnet se resultatet af den almindelige COVID-19-test – PCR-testen – på sundhed.dk og i sundhed.dk’s app, MinSundhed, men nu er det også muligt at se resultatet af din antigen-test for COVID-19 (lyntesten) begge steder. Det skriver sundhed.dk i en pressemeddelelse.

PCR-test og antigen-test på nettet og i app’en

Tusindvis af danskere besøger dagligt sundhed.dk og MinSundhed-appen for at få svar på, om de er testet positive eller negative for COVID-19.

Indtil i dag har det dog kun været muligt at finde svar på den almindelige COVID-19-test – PCR-testen. Men nu er det også muligt at se resultater fra antigen-test for COVID-19 (lyntest) på både sundhed.dk og i MinSundhed (man skal opdatere til seneste version).

Hvis man får foretaget en antigen-test, vil man kunne se svaret i løbet af to timer, men i de fleste tilfælde kan man se det hurtigere.

Fra midten af april vil det også blive muligt at få et coronapas for COVID-19-test på baggrund af en negativ Antigen-test.

Coronapas på sundhed.dk

På sundhed.dk kan man, udover at tjekke sit COVID-19-prøvesvar, også hente to coronapas. Man kan på nuværende tidspunkt hente:

  • Et coronapas for COVID-19-test, hvis man er testet negativ med en PCR-test, og svaret ikke er ældre end 7 dage – passet kan også hentes for børn og fuldmagtsgivere.
  • Et coronapas for COVID-19-vaccination, hvis man har gennemført hele sit vaccinationsforløb – passet kan ikke hentes for børn og fuldmagtsgiver.

Sundhed.dk arbejder samtidig på at udvikle et coronapas, der kan bruges som dokumentation for, at man har immunitet efter at have været smittet med COVID-19.

Coronapas i MinSundhed

I MinSundhed-appen kan man på nuværende tidspunkt kun hente et coronapas for COVID-19-vaccination, hvis man har gennemført hele sit vaccinationsforløb.

Et digitalt coronapas for COVID-19-test forventes at være klar i MinSundhed midten af april.

Man skal bruge NemID for at se coronapasset

Man skal logge ind med NemID for at kunne se sit coronapas. Hvis man ikke har NemID, har man mulighed for at give fuldmagt til en person.

Herefter kan personen hente Coronapas for COVID-19-test på vegne af fuldmagtsgiver. Man kan læse mere om fuldmagt på www.borger.dk.

På nuværende tidspunkt kan man desværre ikke hente et coronapas for COVID-19-vaccination på vegne af en anden person, selvom man har fuldmagt.

Der er i øjeblikket mange brugere på MinSundhed, og derfor kan der opleves længere ventetid for at komme ind i appen. Sundhed.dk opfordrer derfor til, at man i øjeblikket benytter hjemmesiden, sundhed.dk, hvis det er muligt. Det oplyser Sundhed.dk.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Sundhed.dk). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.