Bilka Slagelse donerer overskudsmad Stop Spild Lokalt

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Bilka Slagelse donerer overskudsmad til værdigt trængende gennem Stop Spild Lokalt. Foreningen skal dele maden ud til sårbare borgere i Slagelse, så de får mulighed for at holde en lidt hyggeligere påske.

Påske er for de fleste forbundet med familiefrokoster og masser af god mad. Men selvom højtiden bliver anderledes i år på grund af COVID-19, har ikke alle råd til eller mulighed for at fejre påske på den måde.

Derfor donerer Bilka Slagelse i år overskudsmad- og varer til værdigt trængende Slagelse gennem den lokale madspildsaktør Stop Spild Lokalt. Det oplyser Bilka i en pressemeddelelse.

Stop Spild Lokalt: »Påsken er jo en højtid ligesom jul«

Påskeferien nærmer sig, og selvom COVID-19 restriktioner spiller ind, så vil påsken for de fleste danskere betyder fridage og fejring af højtiden i den nære families skød med påskefrokost, påskelam og påskeæg i massevis.

Men det er ikke alle, der har råd til eller mulighed for at holde en sådan påske.

Derfor donerer Bilka Slagelse op til påske i år overskudsmad og overskudsvarer til værdigt trængende gennem Stop Spild Lokalt. Foreningen deler maden og varerne ud til sårbare borgere i Slagelse, så de får mulighed for at holde en lidt hyggeligere påske, end de ellers ville have haft mulighed for.

»Vi er meget glade for donationerne, der betyder, at vi kan hjælpe mange flere borgere i området, end vi ellers kunne,« siger Mette Tabor Deichmann, der er daglig leder af Stop Spild Lokalt i Slagelse, og fortsætter:

»Påsken er jo en højtid ligesom jul, og for dem, der vitterligt ikke har mange penge i hverdagen, kan det have stor betydning for eksempel at kunne invitere den nærmeste familie. Det får de hjælp til nu gennem donationerne. Vi oplever mange stå i kø i flere timer, når vi deler mad ud. Det indikerer jo, at de virkelig er værdigt trængende.«

Det varmer at støtte lokalt og give noget tilbage

I Bilka Slagelse er varehuschef Casper Østergaard glad for samarbejdet. For så ved han, at overskudsvarerne havner hos de rette folk i byen, der har brug for ekstra hjælp.

»Det varmer virkelig at kunne støtte lokalt og kunne give noget tilbage til lokalsamfundet. Og vi vil meget gerne bidrage til at skabe lidt glæde blandt de her folk og familier, der hverken har råd eller ressourcer. Samtidig er vi jo aktivt med til at stoppe madspild, så det er tre ting, vi meget gerne vil bakke op omkring,« siger Casper Østergaard.

Hele 15 af Bilkas varehuse donerer overskudsvarer til værdigt trængende gennem foreninger og organisationer i forbindelse med påsken i år. Flere af varehusene har tidligere doneret lokalt op til jul, men det er første gang, Bilka donerer overskudsmad op til påske på kædeplan.

»Vi synes, det er naturligt, at vi forsøger at gøre en forskel i de lokalområder, vores butikker ligger i – og for de mennesker, der bor der,« siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka, og fortsætter:

»Derfor er det også naturligt, at vi prøver at hjælpe dem, der ikke har det så nemt, mens vi andre holder påskeferie. Samtidig er det overskudmad, vi donerer, så vi forebygger også madspild. Det gør projektet dobbelt meningsfuldt.«

Bilka donerer både varer, der har udløbsdato i lukkedagene omkring påske, og varer, de vurderer, de ikke kan nå at få solgt.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Bilka). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.