Nu kan du købe en covid-19-vaccine

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – Det er nu muligt for at købe booster-vaccination mod covid mod egenbetaling, hvis man ikke er i målgruppen.

Fra i dag er der mulighed for at købe booster-vaccination med covid-19-vaccine mod egenbetaling. Borgere skal orientere sig i lokalområdet for at finde tilbud om vaccination i nærheden af, hvor de bor. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Pfizer’s Comirnaty-vaccine og Modernas SpikeVax-vaccine

I september besluttede regeringen (Socialdemokratiet) at etablere en egenbetalingsordning, så personer udenfor målgruppen for det offentlige vaccinationsprogram kan købe vaccinationen, hvis de ønsker det.

Som borger kan man på coronasmitte.dk under siden “Vaccination” se, hvilke udbydere, der tilbyder egenbetalt vaccination.

Læs mere på: coronasmitte.dk

Man skal være opmærksom på, at det kun er de virksomheder, praktiserende læger og apoteker, der selv har valgt at gå ind i ordningen, som tilbyder vaccinationen.

Der frigives Pfizer’s Comirnaty-vaccine og Modernas SpikeVax-vaccine til egenbetaling. Begge vacciner er godkendte variantopdaterede BA.1-vacciner, som Sundhedsstyrelsen vurderer er effektive vacciner.

Staten sælger vaccinerne til en reduceret pris, der alene dækker Statens Serum Instituts håndteringsomkostninger til pakning, transport med videre. Slutprisen for forbrugeren fastsættes derefter af den enkelte vaccinatør, ligesom det er praksis med eksempelvis rejsevacciner. Den samlede pris for en vaccination kan derfor variere.

For yderligere information om de konkrete vaccinationstilbud og priser med mere henvises derfor til de aktører, som udbyder vaccinationen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Lal Nallath / iStock). PM/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.