Forskudsopgørelsen åbner 15. november

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – »Det er god fornuft at tjekke, om oplysningerne, der står i forskudsopgørelsen, matcher de forventninger, man selv har for 2023. Står din løn og dine fradrag rigtigt? Ikke alene har det krone og ørebetydning, hver gang man får løn næste år, men det er også vejen til at undgå ubehagelige overraskelser, når årsopgørelsen kommer,« lyder det fra Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen åbner forskudsopgørelsen i dag den 15. november. Her får godt 5,3 millioner borgere mulighed for at rette i deres forventede indtægter og fradrag for 2023, så grundlaget for privatøkonomien kommer på plads. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Forskudsopgørelsen bør afspejle forventningerne

Den 15. november 2022 åbner Skattestyrelsen forskudsopgørelsen for 2023. Fra den dato kan godt 5,3 millioner borgere rette deres oplysninger i TastSelv på skat.dk, hvis de har oplevet ændringer i deres hverdag eller økonomi det seneste år for eksempel i lønindkomst, kørsel eller køb og salg af bolig. Ved at rette forskudsopgørelsen, så den afspejler de økonomiske forventninger for 2023, har man gavn af sine fradrag løbende og betaler den rigtige skat.

»Det er god fornuft at tjekke, om oplysningerne, der står i forskudsopgørelsen, matcher de forventninger, man selv har for 2023. Står din løn og dine fradrag rigtigt? Ikke alene har det krone og ørebetydning, hver gang man får løn næste år, men det er også vejen til at undgå ubehagelige overraskelser, når årsopgørelsen kommer,« siger Jan Møller Mikkelsen, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Når borgerne får adgang til næste års forskudsopgørelse den 15. november, står der allerede en del oplysninger som for eksempel løn, kørsel og rentefradrag. De oplysninger stammer fra det seneste års årsopgørelse og fra forskudsopgørelsen 2022, hvis borgeren selv har været inde og lave ændringer. Da oplysningerne danner grundlaget for det kommende års skattebetaling, er det vigtigt, at borgerne tjekker dem og sikrer sig, at alt er korrekt.

Læs mere om forskudsopgørelsen på: skat.dk/forskud

Styrelsen forventer travlhed på åbningsdagen

Da Skattestyrelsen åbnede forskudsopgørelsen for 2022 i november sidste år, blev der registreret flere end 380.000 logins på TastSelv på skat.dk det første døgn.

»Set fra min stol er det kun glædeligt, at borgerne interesserer sig for deres skatteforhold og økonomi. Hvis forskudsopgørelsen stemmer med de faktiske forhold for året, der kommer, har man glæde af sine fradrag løbende og betaler den rigtige skat. Det er den simple vej til at undgå et skattesmæk, når regningen gøres op,« fortæller Jan Møller Mikkelsen.

Ved siden af TastSelv på skat.dk er der også mange borgere, der kontakter Skattestyrelsen på telefon og chat, så de kan få deres forskudsopgørelse på plads med det samme. Det kan give lidt ekstra ventetid, inden man kommer igennem.

»Vi oplever altid stor interesse for forskudsopgørelsen, når vi åbner den. Det bliver nogle travle dage, og der kan opstå lidt ekstra ventetid. Men vi har mange på plads ved telefoner og chat til at besvare henvendelserne – og vi glæder os til at tage imod alle dem, der har spørgsmål,« siger Jan Møller Mikkelsen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: LV11 / Pixabay). PM/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.