Nu er det tid til gratis influenzavaccination

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Zand.News – Sundhedsstyrelsen anbefaler, du tager imod tilbuddet om gratis influenzavaccination, hvis du tilhører en risikogruppe.

Flere ældre og personer med kronisk sygdom tog imod tilbuddet om gratis influenzavaccination sidste år. Det er rigtig positivt, for stort set alle, der sidste år havde alvorlige influenzaforløb med indlæggelser, tilhørte en af risikogrupperne.

Influenza kan være en alvorlig og livstruende sygdom

Tusindvis af danskere får hvert år influenza. For de fleste er sygdommen forholdsvis fredelig, men hvis man er i en af de nedenstående risikogrupper, kan influenza være en alvorlig og livstruende sygdom.

Derfor er det fra den 1. oktober muligt for ældre, personer med kronisk sygdom, svær overvægt og gravide at få gratis influenzavaccination over hele landet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, du bliver vaccineret, hvis du:

  • Er 65 år eller derover
  • Har en kronisk sygdom
  • Er gravid og mere end 12 uger henne
  • Er svært overvægtig med BMI over 40.

»Vaccination er den bedste forebyggelse, vi har mod influenza. Derfor er det positivt, at flere bliver vaccineret, hvis de er i risiko. Men det er desværre stadig sådan, at størstedelen af dem, der bliver indlagt på grund af influenza, ikke er vaccineret, så der er stadig noget at tage fat på,« siger læge Kamilla Grønborg Laut i Sundhedsstyrelsen.

Flertallet med alvorlige influenza tilhører en risikogruppe

Stort set alle, der sidste år havde alvorlige influenzaforløb med indlæggelser, tilhørte en af risikogrupperne, og heraf var cirka 6 ud af 10 ikke vaccineret.

Heldigvis er der flere ældre, der bliver vaccineret mod influenza. I sæsonen 2016-17 blev 47 procent af danskere på 65 år eller derover vaccineret, mens der i sæsonen 2017-18 var 50 procent af de ældre, der blev vaccineret.

Derudover er der generelt sket en stigning i antallet af vaccinationer til personer i risikogrupperne fra 564.350 personer i 2016-17 til 702.349 personer i 2017-18.


Grafik: OpenClipart-Vectors / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.