Netto dropper grisekød med antibiotika

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Fremover vil grisekødet i Netto komme fra såkaldte OUA-grise, der er opdrættet uden brug af antibiotika.

Fremover vil det konventionelle grisekød i Nettos kølediske komme fra grise, som er opdrættet helt uden brug af antibiotika. Danish Crown og Salling Group, som står bag Netto, mener, at det vil bidrage til folkesundheden.

Overdrevet brug af antibiotika til grise kan udgøre en reel trussel mod den danske folkesundhed på sigt, fordi det øger risikoen for udvikling af multiresistente bakterier. Derfor introducerer Danish Crown nu kød fra grise, som opdrættet uden brug af antibiotika.

Over 40 danske landmænd leverer OUA-grise

Danish Crown har i flere år solgt det såkaldte OUA-grisekød (opdrættet uden brug af antibiotika) til kunder i udlandet. Nu gør Danish Crown kødet tilgængeligt herhjemme med opbakning fra Salling Group.

»Som fødevarevirksomhed kan vi præge udviklingen af fremtidens fødevarer. Derfor startede vi i 2015 et projekt med opdræt af grise uden brug af antibiotika, og i dag leverer over 40 danske landmænd OUA-grise til Danish Crown,« siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown, og fortsætter:

»Men for at fortsætte udviklingen, så skal OUA-grisekødet også lande i danske indkøbskurve. Derfor er jeg rigtig glad for Salling Group og Netto nu giver danskerne muligheden for at købe OUA-kød og bidrage til en fortsat udvikling af produktionen.«

Smag, fedtprocent og pris forbliver uændret

I Salling Group deler man Danish Crowns opfattelse og bakker således op om det ambitiøse tiltag, der vil udvikle landbrugssektoren og ikke mindst give forbrugerne et alternativ til andre typer af grisekød.

Helt konkret betyder det nye tiltag, at alt konventionelt grisekød i Nettos faste sortiment vil være fra grise, der er opdrættet helt uden brug af antibiotika. Forbrugerne får dermed muligheden for at tage et aktivt valg i deres indkøb af grisekød, men både smag, fedtprocent og pris er uændret i forhold til alm. konventionelt.

»Kunderne vil fremover kunne købe koteletter, medister og hakkekød fra grise, som aldrig har set skyggen af antibiotika til samme pris, som de er vant til at give for det konventionelle,« siger Martin Hasgard Olesen, der er kommercieldirektør i Netto, og fortsætter:

»Vi ser en tendens, hvor flere og flere har en holdning til de varer, de køber – både i forhold til deres egen sundhed og af hensyn til kloden. Det gælder også grisekød. Med lanceringen af kød fra grise opdrættet uden brug af antibiotika i samtlige af vores knap 500 danske Netto-butikker, gør vi det nu tilgængeligt for hele Danmark.«


Genrefoto: skeeze / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.