Netbutikker politianmeldt for at vildlede kunderne

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Forbrugerombudsmanden har politianmeldt tojfabrikken.dk, clothesfamily.dk og simplybuy.dk. Årsagen er, at kunderne ikke blev oplyst om, at de tegnede et abonnement på henholdsvis 69 kroner og 89 kroner, når de købte et produkt.

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne bag hjemmesiderne tojfabrikken.dk, clothesfamily.dk og simplybuy.dk.

Forbrugerne fik ikke tydelig information om, at de automatisk blev tilmeldt et abonnement, når de handlede på hjemmesiderne. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Månedlige betalinger blev automatisk trukket fra kortet

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt to virksomheder for vildledende markedsføring på deres respektive hjemmesider.

Det drejer sig om:

  • Noodle Firm ApS (tojfabrikken.dk og clothesfamily.dk)
  • Nordisk-Import ApS (simplybuy.dk).

De to virksomheder sælger produkter på nettet, og anvender samme forretningskoncept, hvor køb af produkter i netbutikkerne forudsætter et løbende abonnement.

Noodle Firm ApS har solgt produkter fra siderne tojfabrikken.dk og efterfølgende clothesfamily.dk. Hjemmesiden clothesfamily.dk er nu lukket ned. Nordisk Import ApS sælger produkter fra hjemmesiden simplybuy.dk.

Ifølge Forbrugerombudsmanden har de to virksomheder ikke oplyst forbrugerne tydeligt om, at køb af produkter i netbutikkerne forudsatte, at forbrugerne samtidig tegnede et løbende abonnement.

Betalingskortoplysningerne, som forbrugerne indtastede ved køb af produkter på hjemmesiderne, blev efterfølgende anvendt til at trække de månedlige betalinger på henholdsvis 69 kroner og 89 kroner for abonnementet.

Kunderne har krav på tilbagebetaling af abonnementet

Forbrugerombudsmanden vurderer, at forbrugerne har krav på tilbagebetaling af de beløb, som de har betalt i abonnement.

Det skyldes, at forbrugerne ikke har fået de oplysninger, som de skal have efter forbrugeraftaleloven.

Derfor er det Forbrugerombudsmandens opfattelse, at forbrugerne ikke er bundet af abonnementsaftalerne efter forbrugeraftaleloven, og at betalingerne er uautoriserede efter betalingsloven.

»Desværre får vi fortsat mange klager over netbutikker, der tilsyneladende ikke ønsker at oplyse forbrugerne tydeligt om, at det kræver et abonnement for at kunne handle i netbutikkerne,« siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen og fortsætter:

»Hvis forbrugerne ikke mener at have tilmeldt sig et abonnement, bør de kontakte virksomheden for at få pengene retur. Man skal naturligvis ikke betale for et abonnement, man ikke er klar over, at man har købt.«

Gode råd til dig, der har betalt for et abonnement, du ikke mener at have købt:

  • Kontakt virksomheden og gør opmærksom på, at du ikke mener, at du har accepteret abonnementsaftalen. Du er ikke bundet af abonnementsaftalen, hvis oplysningerne om abonnementet ikke var tydelige og fremhævede. Du kan henvise til forbrugeraftalelovens § 12, stk. 2.
  • Kontakt din bank og gør opmærksom på, at der er blevet hævet uretmæssigt på dit kort, fordi du ikke har accepteret, at virksomheden må trække betalingen for abonnementet.
  • Forbrugerombudsmanden hører gerne fra dig, hvis du forgæves har forsøgt at få dine penge igen fra enten virksomheden eller din bank. Benyt denne kontaktformular.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Ijeab / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.