Hvad skal du vælge – lysstofrør eller LED lysrør?

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

LED er dyrere end konventionelle lysstofrør, men LED har flere fordele end ulemper. LED er for eksempel miljøvenligt og skal ikke udskiftes så tit.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Står du og overvejer, hvorvidt du skal investere i lysstofrør eller LED lysrør #zandguide? Det kan være svært at finde hoved og hale i alle fordele og ulemper ved de forskellige energiløsninger, som du dagligt bliver bombarderet med i både butikker og på internettet.

Derfor får du i denne artikel et samlet overblik over fordele og ulemper ved de to typer lysrør, så du kan træffe et valg på et bedre grundlag.

Fordele og ulemper ved LED lysrør

Uanset hvilken belysning du retter blikket mod, vil du finde både ulemper og fordele ved begge dele.

LED lysrør har dog innovationen i ryggen og tilbyder derfor en lang række fordele:

  • Energibesparende – LED holder op til 30 gange længere end almindelige lysstofrør, og det er derfor godt både for miljøet og pengepungen.
  • Længere levetid – Den lange levetid gør også, at du slipper for hele tiden at skulle skifte dine lysstofrør ud.
  • Uden kviksølv – Almindelige lysstofrør indeholder desværre farlige stoffer som kviksølv, der er direkte skadeligt for miljøet. Dette kan du helt undgå, når du vælger at købe LED lysrør.
  • Øjeblikkelig belysning – Slip for at vente på, at rørene er varmet op. Med LED lysrør får du god belysning fra første sekund.

Selvom fordelene er mange, er prisen også sat herefter. Derfor kan du forvente, at LED lysrør er dyrere end de konventionelle lysstofrør – i hvert fald målt på indkøbspris. Over længere tid vil det dog hurtigt tjene sig ind at investere i LED-belysning.

Vær opmærksom på lysstyrken og varmen

Inden du vælger at købe dine kommende lysrør, er det en god idé at være opmærksom på både lysstyrke og varme.

Nogle foretrækker varmt lys, mens det for andre fungerer bedre med et koldt skær – derfor må du gøre op med dig selv, hvilken type lysrør du ønsker at have i dit hjem.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.