Mundbind i supermarkedet og begrænsning af alkohol

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Fra torsdag skal du have mundbind på i supermarkedet, og fra mandag må du ikke købe alkohol efter kl. 22.00. Desuden ændres det generelle forsamlingsforbud til 10 personer.

Fredag aften kl. 18.30 holdt statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde, hvor hun orienterede om de nye restriktioner og anbefalinger i forbindelse med coronakrisen.

Krav om mundbind på offentlige indendørs steder

Der indføres krav om brug af mundbind på offentligt tilgængelige indendørs steder fra torsdag indtil den 2. januar. Det gælder blandt andet i detailhandelen.

Det gælder også ved sports- og fritidsaktiviteter samt i restauranter, cafeer, biografer, kulturinstitutioner og hospitaler med videre. Kravet gælder ikke, når man sidder ned.

Det generelle forsamlingsforbud ændres til 10 personer fra mandag og frem til den 22. november. Forsamlingsforbuddet ved udendørs begravelser sænkes fra 200 til 50.

Det store forsamlingsforbud på 500 personer fastholdes i for eksempel haller, kirker, biografer og teatre – alt efter lokalets størrelse.

Regeringen anbefaler samtidig, at man maksimalt samles ti personer i private hjem.

Anbefalingen er desuden, at man maksimalt har kontakt med 10 personer ud over ens kontakter i hjemmet, på arbejdet, i skolen og til fritidsaktiviteter.

Salg af alkohol bliver forbudt efter kl. 22.00. Det betyder, at kiosker, supermarkeder og lignende får forbud mod at sælge alkohol efter kl. 22.00.

Artiklen fortsætter efter Twitter-opslaget.

Vores succes står og falder med adfærden hos os selv

»Opgaven er at holde så meget som muligt af samfundet åbent. Og til gengæld skrue helt ned for de sociale arrangementer, for hvor mange (forskellige) vi omgås og hvor ofte det sker. Det er særligt det, vores nye tiltag vil gå på,« skrev statsminister Mette Frederiksen (S) på Facebook tidligere i dag og fortsatte:

»Men uanset, hvor mange restriktioner vi indfører, så står og falder vores succes med adfærden hos os selv og hinanden. Jeg ved godt, at vi alle efterhånden er godt trætte af corona. Og de begrænsninger, det medfører. Men det er stadig op til os selv.«

»En indsats fra hver enkelt. Med de afsavn, det kræver. Det er dét, der betyder, at vi kan holde samfundet kørende. Få vores fællesskab helskindet igennem en global pandemi. Ja, måske endda at vi kan stå styrket på den anden side af alt det her,« afsluttede hun.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pedro Wroclaw / Pixabay). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.