Minister undersøger prisen på bl.a. smør og gas

Læsetid: 3 min.

Zand.News – »Når vi kan se, at prisen stiger mere på visse produktgrupper i Danmark end i udlandet, så er vi nødt til at finde ud af hvorfor. Derfor sætter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu gang i en endnu mere dybdegående undersøgelse, så vi kan komme til bunds i prisstigningerne,« siger erhvervsministeren.

Erhvervsminister Simon Kollerup satte i august gang i en skærpet overvågning af prisstigningerne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil på den baggrund sætte gang i en nærmere undersøgelse inden for nogle af de produktområder, hvor prisstigningerne ser ud til at være større end i sammenlignelige lande. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Prisen på smør er steget mere her end i udlandet

Priserne på alt lige fra dagligvarer til energi er steget de seneste måneder. Og de stigende priser rammer både danske husholdninger og virksomheder. Derfor satte erhvervsminister Simon Kollerup gang i en skærpet overvågning af de høje priser. Formålet var at finde ud af, om der var prisstigninger, som stak ud og ikke kunne forklares.

På baggrund af den skærpede overvågning vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sætte gang i en nærmere undersøgelse inden for visse produktgrupper, herunder prisen på smør og gas. Det skyldes blandt andet, at prisen på smør er steget mere i Danmark end i udlandet.

»Når vi kan se, at prisen stiger mere på visse produktgrupper i Danmark end i udlandet, så er vi nødt til at finde ud af hvorfor. Derfor sætter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu gang i en endnu mere dybdegående undersøgelse, så vi kan komme til bunds i prisstigningerne,« siger erhvervsminister Simon Kollerup.

»Den seneste tid har vi fulgt udviklingen i priserne på blandt andet dagligvarer og energi tæt. Vi kan se, at der er produktområder, hvor priserne stiger mere end i sammenlignelige lande, og som vi derfor gerne vil undersøge nærmere. Fremover vil vi også være optaget af, at forbrugerpriserne reduceres, når de høje energi- og råvarepriser på et tidspunkt falder igen,« siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Funkybg / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.