Mand udleveres fra Kroatien i stor hjemmerøverisag

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Kroatisk politi har anholdt en 36-årig kroatisk statsborger, der blandt andet er sigtet for hjemmerøverier på Sjælland. Han er nu hentet af dansk politi og bliver fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing F i dag.

I den usædvanligt store sag fra sidste år om blandt andet 26 hjemmerøverier, som var fordelt over hele Sjælland og Sydøstjylland, er status, at seks personer nu er sigtet for hele 165 forskellige lovovertrædelse, heriblandt 26 hjemmerøverier, 10 indbrud og 10 kvalificerede frihedsberøvelser.

Den seneste udvikling i sagen er, at kroatisk politi på en international retsanmodning har anholdt en 36-årig kroatisk statsborger, der er en af de seks sigtede i sagskomplekset. Den 36-årige er blevet afhentet af Sydøstjyllands Politi. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing F i dag.

»Endnu en gang kan vi konstatere at det internationale politisamarbejde fungerer upåklageligt. Det gode samarbejde forhindrer, at gerningsmænd eller mistænkte kan gemme sig i deres hjemlande for at undgå straf,« siger politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver og fortsætter:

»Vores omfattende efterforskningsmæssige samarbejde med de involverede politikredse giver os løbende et mere og mere klart billede af de mange grove kriminelle forhold, som vi mistænker de seks sigtede personer for. Der udestår stadig et efterforskningsmæssigt arbejde, men vi forventer, at vi i løbet af de næste måneder kan aflevere sagen til anklagemyndigheden.«


Modelfoto: ROOKIE23 / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.