Landmænd vil omlægge 986 hektar til økologi i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Der er en massiv interesse for økologi hos landmænd. Alene i Slagelse Kommune er er der søgt om økologisk arealstøtte til omkring 986 hektar.

De seneste år er danske landmænds interesse for at omlægge til økologi steget, og udviklingen fortsætter med ekspresfart i 2018. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet.

Landmændene har i år søgt om at omlægge et landbrugsareal på størrelse med øen Mors fra konventionel drift til økologisk drift, viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.

»Økologien buldrer lige nu af sted i Danmark, og danske butikker og supermarkeder har verdensrekord i salg af økologi. Jeg er glad for, at så mange landmænd har lyst til at følge med og omlægge til økologi. Det vil betyde et øget salg af dansk økologi i udlandet til gavn for Danmark og dansk velfærd,« siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Omkring 1.000 landmænd har søgt om støtte til at omlægge til økologi eller til at udvide deres økologiske areal. I alt har danske landmænd søgt om økologisk arealstøtte til de nye arealer for 283 millioner kroner i 2018.

Opgjort i areal er der søgt økologisk arealstøtte til omkring 36.500 hektar i forårets ansøgningsrunde. Selvom der er afsat midler til 33.600 hektar økologisk omlægning eller udvidelse i 2018, vil alle tilskudsberettigede landmænd få det. Der er tale om 986,26 hektar i Slagelse Kommune og 419,47 hektar i Næstved Kommune.

Se opgørelse over ansøgte hektarer: Miljø- og Fødevareministeriet

En nyligt offentliggjort statistik fra Landbrugsstyrelsen viser, at det økologiske areal udgjorde 245.000 hektar pr. 31. maj 2017. Sammenlignet med konventionelt jordbrug har økologisk jordbrug en gavnlig effekt på natur og biodiversitet. Ordningen Økologisk arealtilskud er medfinansieret af EU.


Genrefoto: ejaugsburg / Pixabay

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.