Krav om mundbind i busser og tog

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Kravet om mundbind eller visir vil gælde i bus, tog, letbane, metro, færge, taxi, fjernbusser, turistbusser og indenrigsfly fra mandag den 29. november. De ansatte vil være fritaget, hvis deres arbejdsgiver kræver, at de har coronapas.

Efter godkendelse i Epidemiudvalget bliver der igen krav om mundbind eller visir i den kollektive transport og indenrigsfly. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Nu skal mundbindet med i den kollektive transport

Fra mandag den 29. november 2021 skal mundbindet igen med i tasken, når man skal med bus, tog, færge eller anden kollektiv transport samt indenrigsfly. Kravet gælder passagererne og følger helt samme regler som tidligere.

»Vi så sidste år, hvor hurtigt passagererne tog mundbind til sig, og derfor er jeg meget tryg ved, at vi nu igen beder alle om at passe ekstra på hinanden ved at bruge et mundbind i den kollektive transport. Mundbind er en lille ting for den enkelte, og det er med til at bremse smitten, så vi forhåbentlig undgår større nedlukninger,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Kravet om mundbind eller visir vil gælde i bus, tog, letbane, metro, færge, taxi, fjernbusser, turistbusser og indenrigsfly. Kravet gælder passagerer og vil følge samme retningslinjer som tidligere. De ansatte vil på lige fod med ansatte i detailhandel være fritaget for kravet, hvis deres arbejdsgiver kræver, at de har coronapas.

Kravet gælder også på stationer, i taxier og på færger

Kravet om mundbind eller visir gælder alle passagerer over 12 år. Nogle voksne vil af helbredsmæssige årsager kunne være undtaget fra kravet om mundbind eller visir. Kravet omfatter passagerer i busser tog, metro, letbaner, samt flextrafik, flextur og indenrigsfly.

Kravet gælder på bus- og togstationer, metrostationer og ved letbanestoppesteder, letbane stationer, færgeterminaler samt lufthavne. Kravet omfatter også passagerer i den private kollektive trafik, herunder fjernbusser, turistbusser, privat taxikørsel og færger – dog ikke på færgens udeareal.

De ansatte vil på lige fod med ansatte i detailhandel være fritaget for kravet, hvis deres arbejdsgiver kræver, at de har coronapas. Transportvirksomhederne vil indføre rejseregler om, at rejsende skal bære mundbind eller visir i transportmidler og på stationer med videre, og vil afvise passagerer der ikke lever op til kravet. Såfremt en passager skulle nægte at forlade transportmidlet, vil det blive håndteret af politiet.

Læs også: Mundbind og coronapas genindføres fra mandag.

Øverst: Slagelse Banegård. (Foto: Slagelse Media). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.