Hver tredje skolepatruljeelev oplever ubehagelige voksne

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

En undersøgelse viser, at hver tredje elev i landets skolepatruljer har oplevet ubehagelige episoder inden for det sidste år. De bliver råbt ad eller får fingeren af for eksempel bilister.

Hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanter, når eleverne hjælper de mindste børn over skolevejen. Det er især bilisterne, der skaber problemer. Nu vil Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring hjælpe skolepatruljerne med at håndtere de utålmodige trafikanter.

Et klart flertal af eleverne i skolepatruljerne synes, at det er en vigtig opgave, som de udfører. De føler sig gode til det og er samtidig trygge ved det. Det viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring.

Men undersøgelsen viser også, at det ikke altid er lutter smil og venlighed, som skolepatruljerne møder fra trafikanterne. Hver tredje elev i en af landets skolepatruljer har inden for det sidste år oplevet ubehagelige episoder, hvor de blandt andet er blevet råbt ad eller fået fingeren af for eksempel bilister.

»Det er langt ude, at nogle voksne ikke kan styre sig og vise skolepatruljerne den respekt, som de fortjener. Eleverne yder en frivillig indsats, så alle børn kommer sikkert og trygt gennem trafikken. Det virker meget voldsomt på et barn at blive råbt ad af en voksen, fordi en bilist ikke kan vente de få sekunder, det tager at hjælpe skolernes mindste børn over vejen,« siger Karina Petersen, underdirektør i Rådet for Sikker Trafik.

Politiet vil have fokus på problemet på skolevejene

For at løse problemet vil Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring over de næste tre år sætte ind med en kampagne, der skal minde trafikanterne om, at de skal vise hensyn til børn og skolepatruljerne, og at det er vigtigt, at man følger skolepatruljernes anvisninger, når man møder dem i trafikken.

Desuden vil Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring hjælpe med at klæde eleverne i skolepatruljerne bedre på, så de ved, hvad man skal gøre, når man møder en utålmodig trafikant.

Politiet vil også have fokus på problemet, når politikredsene er på kontrol på skolevejene, så voksne bilister og cyklister på den måde bliver mindet om, at de både skal overholde færdselsreglerne og udvise særligt hensyn overfor børn og skolepatruljer i trafikken.

»Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på vejene omkring skolerne, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for ofte bilister, der ikke overholder færdselsreglerne, når de kører på skolevejene. Det er noget, som vi fortsat vil have fokus på, så alle børn færdes trygt og sikkert på skolevejene, og skolepatruljerne kan passe deres arbejde uden at blive generet af utålmodige bilister,« siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.


Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.