HKH Prins Henrik er afgået ved døden

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

OPDATERET – HKH Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot i går tirsdag den 13. februar kl. 23.18.

Kongehuset meddeler, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot tirsdag den 13. februar kl. 23.18. Prinsen var omgivet af Hendes Majestæt Dronningen og de to sønner.

Prins Henrik var tidligere på dagen blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor han ønskede at opholde sig i sin sidste tid.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skriver, at det er med stor sorg, at han har modtaget meddelelsen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

“Den kongelige familie har mistet et anker. Dronning Margrethe har mistet sin indsigtsfulde og varme livsledsager igennem mere end et halvt århundrede. Danmark har mistet en unik repræsentant for vores land. Jeg vil på danskernes vegne gerne udtrykke dyb medfølelse med Dronning Margrethe og med hele den kongelige familie, skriver statsministeren.”

“Æret være Prins Henriks minde,” afslutter han.

Hofsorg samt kondolencelister i porten i Det Gule Palæ

I anledningen af Prins Henriks dødsfald vil alle statsbygninger og statsskibe i dag flage på halvt fra kl. 8 frem til solnedgang.

Der flages på tilsvarende vis hver dag og frem til den 20. februar 2018 på halv stang fra kl. 08.00 og indtil solnedgang. Den 20. februar 2018 flages der på halv stang fra kl. 8.00 og frem til velsignelsen. Efter velsignelsen flages på hel stang indtil solnedgang.[modern_footnote]Se rettelse fra Justitsministeriet[/modern_footnote]

Hendes Majestæt Dronningen har dekreteret hofsorg til og med onsdag den 14. marts. I sørgeperioden deltager Hendes Majestæt Dronningen og den kongelige familie samt hoffet ikke i selskabelige eller underholdende arrangementer.

Under hofsorgen bæres der mørkt tøj ved offentlig fremtræden. Personale i uniform vil bære sørgebind på venstre overarm.

Der vil fra i dag indtil tirsdag den 20. februar i tidsrummet kl. 9.00-17.00 være fremlagt kondolencelister i porten i Det Gule Palæ, Amaliegade 18, København.

Prins Henrik skal bisættes fra Christiansborg Slotskirke den 20. februar kl. 11.00. Prinsen skal kremeres, og halvdelen af asken skal spredes i de danske farvande. Den anden halvdel skal nedlægges i den private slotshave på Fredensborg Slot.

 

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik afgået ved døden. Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar kl….

Opslået af Det danske kongehus på 13. februar 2018

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er født Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat. Han blev født den 11. juni 1934 i Talence, Gironde, Frankrig.

Den 10. juni 1967 blev Prins Henrik gift med dronningen, som var tronfølger på daværende tidspunkt, i Holmens Kirke, og bryllupsfesten blev holdt på Fredensborg Slot. I går afgik han ved døden.

[d12-support title=”Justitsministeriet retter”]”Der flages på tilsvarende vis hver dag og frem til den 20. februar 2018 på halv stang fra kl. 08.00 og indtil solnedgang. Den 20. februar 2018 flages der på halv stang fra kl. 8.00 og frem til velsignelsen. Efter velsignelsen flages på hel stang indtil solnedgang.”

Ændres til: “Der flages på tilsvarende vis på halv stang hver dag i de kommende dage, indtil nærmere besked fremkommer.”

Senere tilføjelse: “Den 20. februar 2018 flages der på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe fra kl. 08.00 og indtil efter lysning af velsignelsen i Christiansborg Slotskirke, som påregnes at finde sted kl. ca. 11.45. Efter lysning af velsignelsen flages der på hel stang indtil solnedgang.”
[/d12-support]

Opdateret (3).

Foto: danefromspain / iStock

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.