Forventer mindre pres på juletrafikken

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene.

Julen sig sagte nærmer, og med julen følger også nogle af årets største rejsedage, når danskerne kører gennem landet for at fejre højtiden i familiens skød. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Udrejsetrafikken fordeler sig over flere dage

I år vil julens udrejsetrafik fordele sig over flere dage, og Vejdirektoratet forventer derfor ikke de store forsinkelser på vejene i tiden op til juleaften.

Dog skal man være opmærksom, hvis man har planlagt at rejse Lillejuleaften. Her forventer Vejdirektoratet tæt trafik og risiko for mindre kødannelser om formiddagen og i den tidlige eftermiddag.

Den helt store ubekendte faktor i trafikprognosen for juledagene er altid vejret. Det er som regel til stor gene for juletrafikken, hvis julen falder sammen med frost og snefald, da det medfører en væsentlig risiko for længere rejsetid på grund af vanskelige forhold på vejene.

Derudover regner Vejdirektoratet med trængsel på vejene – og dermed stor risiko for kødannelser og forsinkelser – 2. juledag.

Denne dag er erfaringsmæssigt en af årets største rejsedage, hvor trafikken især bevæger sig på tværs af landet i østgående retning fra Jylland mod Hovedstadsområdet.

Vejdirektoratet anbefaler derfor, at du undlader at køre i tidsrummet kl. 10.00-15.00 på 2. juledag eller vælger en anden dag til turen hjem, hvis du vil undgå den værste rejsetrafik.

Tjek gerne trafiksituationen inden du kører ud

Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene.

Derfor råder Vejdirektoratet dig til at holde dig orienteret om den aktuelle trafiksituation på din rute, inden du tager afsted.

Det kan du gøre på www.trafikinfo.dk, hvor du også kan høre de seneste meldinger fra P4 Trafik.

Øverst: Prognose 2019. (Grafik: Vejdirektoratet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.