Fondsstøtte til at hjælpe skilsmisseramte børnefamilier

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – »Det har været en ekstrem hård tid for mange skilsmisseramte familier, hvor nogle forældre er blevet afskåret fra at se deres børn og ikke har haft mulighed for at ændre på situationen – ikke bare på grund af risikoen for smitte, men også fordi de slet ikke kan kommunikere med deres tidligere partner.«

Siden corona-pandemien lukkede samfundet ned, er antallet af henvendelser fra skilsmisseramte familier til Landsforeningen for Børn og Forældre steget med over 300 procent.

Desperate forældre har akut behov for hjælp til konfliktmægling, samværsproblematikker og andre svære udfordringer.

Med støtte fra TrygFonden får foreningen nu mulighed for at opskalere sin telefonrådgivning, så flere kriseramte familier hurtigst muligt kan få den nødvendige hjælp. Det skriver TrygFonden i en pressemeddelelse.

En ekstrem hård tid for mange skilsmisseramte familier

Antallet af ulykkelige og frustrerede forældre, der søger hjælp og rådgivning hos Landsforeningen for Børn og Forældre, er steget eksplosivt under coronakrisen.

Mange forældre er desperate, fordi de ikke har set deres børn i lang tid og måske ovenikøbet kæmper med deres tidligere partner om samværsret.

Aflyste familieretsmøder og et offentligt system, der har været lukket ned, har betydet ekstra lange udsigter til, at situationen ville ændre sig.

Landsforeningen for Børn og Forældre tilbyder rådgivning og bisidderordning i hele landet. Målet for foreningens arbejde er at hjælpe familier godt igennem en skilsmisse og give både børn og forældre en god start på en ny tilværelse – både sammen og hver for sig.

»Det har været en ekstrem hård tid for mange skilsmisseramte familier, hvor nogle forældre er blevet afskåret fra at se deres børn og ikke har haft mulighed for at ændre på situationen – ikke bare på grund af risikoen for smitte, men også fordi de slet ikke kan kommunikere med deres tidligere partner. Her kører problemerne af sporet, og det mentale pres bliver enormt,« fortæller Morten Thorsøe Secher, der er stifter og daglig leder af Landsforeningen for Børn og Forældre, og fortsætter:

»Antallet af henvendelser er mere end tredoblet og er kommet via både mails, opkald, sms’er og sociale kanaler på alle tidspunkter af døgnet på alle dage. Vi har aldrig oplevet noget lignende, og det har været ekstremt hektisk og svært at nå at besvare alle og samtidig yde den service og hjælp, som den enkelte, der henvender sig, fortjener, og som vi selv tilstræber og er tilfredse med.«

Kræver ekstraordinær indsats for at sikre børns trivsel

Med den langsomme genåbning af samfundet er der udsigt til, at der igen kan komme skub i de mange sager, hvor familier har brug for de offentlige instanser til at nå frem til en aftale om blandt andet forældremyndighed og samværsret.

Men bunken af uafklarede sager har vokset sig uforholdsmæssigt stor gennem den seneste tid, så ventetiden for de kriseramte familier vil fortsat kunne trække i langdrag.

Med nye midler fra TrygFonden opskalerer Landsforeningen for Børn og Forældre derfor nu sine rådgivningstilbud og håber dermed at kunne bidrage til at få bugt med det voldsomme efterslæb og komme de kriseramte familier til undsætning.

»Nogle forældre vil desværre fortsat have lange udsigter til at kunne gense deres børn. Især hvis modparten blankt afviser at finde en midlertidig løsning, indtil systemet igen kan træde til og mægle. Det udgør en kæmpe psykisk belastning for både forældre og børn, hvis mentale trivsel kan blive hårdt ramt,« siger Morten Thorsøe Secher og fortsætter:

»Derfor er vi særdeles glade og taknemmelige for TrygFondens støtte, der gør det muligt for os at sætte ind med ekstra hjælp og rådgivning til de familier, der har det virkelig svært og ikke kan klare problemerne på egen hånd.«

Øverst: Model-/genrefoto. (Foto: Romolo Tavani / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.