Få tilskud til din energirenovering

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Boligejere kan søge om tilskud til alt fra bedre isolering af fra loft og vægge til nye vinduer eller grønne varmepumper.

Fra i dag kan boligejere søge om tilskud gennem Bygningspuljen til boligforbedringer, der sparer energi.

Dermed fortsætter regeringen udfasningen af olie- og naturgasfyr, og tilskynder flere boligejere til at gøre deres hjem mere klimavenlige og bidrage til 70 procent målsætningen. Det skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Forøger boligens værdi og giver lavere udgifter

Nu kan danske boligejere få tusindvis af kroner i tilskud til at klimarenovere deres hjem og bidrage til regeringens ambitioner om grønne omstilling.

Det sker gennem Bygningspuljen, og energirenoveringerne kan være alt fra bedre isolering af loft og vægge til nye vinduer eller grønne varmepumper.

»Nu gør vi vores grønne ambitioner til konkret handling. Målet er, at der skal bruges mindre energi på at opvarme de danske hjem og dermed reducere CO2-udledningen,« siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og fortsætter:

»Der er mange fordele ved energiforbedringer. De forøger boligens værdi og giver lavere udgifter til el og varme. Ofte giver de også bedre komfort og indeklima. Ved at give tilskud kan vi få gennemført en masse forbedringer nu, der ellers ikke var sket, eller først ville ske om mange år.«

Fakta om Bygningspuljen:

  • Fra den 15. oktober 2020 kan man ansøge om tilskud fra Bygningspuljen til en række energiforbedringer i for eksempel huse, lejligheder og kollegier.
  • For at ansøge om tilskud skal boligen være registreret som helårsbeboelse i BBR.
  • Man skal ansøge om tilskud inden, man går i gang med sit projekt
  • Man kan blandt andet søge tilskud fra Bygningspuljen som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.
  • Der er gives faste tilskudsbeløb, afhængigt af størrelsen og typen af energiforbedring.
  • Man kan søge via hjemmesiden SparEnergi.dk/tilskud. Her kan man også med en enkel beregner få et bud på, hvor meget man potentielt kan få i tilskud – og hvor mange penge, man kan spare i energiudgifter.

Boligejere skal søge tilskud, før de går i gang med projektet – ellers kan de ikke få tilskud. Der er afsat 245 millioner kroner til Bygningspuljen i 2020.

Puljen er en udmøntning af Energiaftalen for 2018 og Klimaaftale for energi og industri fra 2020.

Øverst: Genrefoto. (Foto: lfexe / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.