EU vil stoppe fordyrende billet-robotter

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Nu bliver det forbudt at videresælge billetter, som er købt af robotter.

I EU er der nu vedtaget nye regler om modernisering og bedre håndhævelse af EU’s forbrugerbeskyttelsesregler.

Reglerne omfatter blandt andet et forbud mod videresalg af billetter, som er erhvervet ved brug af såkaldte billetrobotter. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Forbyder salg af billetter til kultur og idræt til overpris

De nye EU-regler gør det vanskeligere for internationale billetdistributører at gennemsøge medlemsstaternes nationale markeder for attraktive billetter og derefter sælge dem til overpris.

Derved supplerer de nye EU-regler den danske lovgivning, som forbyder ethvert salg af billetter til kultur- og idrætsbegivenheder til overpris.

»Det er godt nyt for os forbrugere. For når internationale billethajer går i gang for at tjene penge, går det ud over alle os, der elsker at gå til koncerter, festivaler og fodboldkampe,« siger kulturminister Rasmus Prehn (S) og fortsætter:

»Derfor er det vigtigt, at EU kommer på banen og melder sig ind i kampen mod billetrobotterne – ikke mindst for at sikre en lige adgang til kultur- og idrætsbegivenheder.«

Modernisering af centrale forbrugerbeskyttelsesregler

Med de nye regler har EU for første gang fastsat fælles minimumsstandarder på tværs af medlemsstaterne for videresalg af billetter til kultur- og idrætsbegivenheder.

De nye EU-regler forbyder billetformidlere at videresælge billetter til kultur- og idrætsarrangementer, som er erhvervet med hjælp fra computersoftware – såkaldte billetrobotter – der lader køberen omgå billetportalers eventuelle regler om, hvor mange billetter man må købe per person.

Reglerne er en del af en omfattende modernisering af en række centrale forbrugerbeskyttelsesregler, som er blevet gennemført som led i bedre håndhævelse og modernisering af EU’s forbrugerbeskyttelsesregler.

Øverst: Genrefoto. (Foto: D1 TheOne / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.