Fem gode råd til flyttehjælp – og hvorfor det er en god ide

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Det kan være mange forskellige grunde til, at man skal flytte fra sit hjem. Man kan have fundet et nyt og bedre, eller man har måske fået nyt arbejde et andet sted, som kræver, at man flytter. Uanset hvad grunden er, er det et kæmpe stykke arbejde.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Der er mange ting, som skal flyttes, som er tunge, specielt større møbler, og det kan være uoverskueligt at skulle gøre det hele selv.

Derfor kan det være den perfekte løsning at finde flyttehjælp, som kan komme og gøre arbejdet for én, så man ikke selv står med opgaven. Se her #zandguide for at finde ekstra hænder til at hjælpe med din flytning.

Der er mange forskellige firmaer med flyttehjælp på markedet i dag, og derfor kan det være en jungle at komme igennem for at finde de bedste til den arbejdsopgave, som du har.

Det er vigtigt, at det firma, som du vælger, er forsigtige og har respekt for, at det er dine værdigenstande og dit hjem, som er mellem deres hænder. Du skal med andre ord have tiltro til din flyttehjælp.

Pålidelighed

Når du skal vælge din flyttehjælp, skal du vælge et pålideligt og et lokalt firma, som du har tiltro til. Dette vil gøre det nemmere for dig at komme i kontakt med dem, hvis der skulle opstå eventuelle problemer, men også, hvis du har spørgsmål til hele processen generelt.

Det kan være en stor hjælp at spørge din familie og dine venner om, hvem de har benyttet sig af, når de har skullet flytte. På den måde kan du fravælge eller tilvælge forskellige typer af flyttehjælp til din liste.

Allround

Når du vælger din flyttehjælp, er det vigtigt, at de tilbyder alle de typer af service, som er et problem i en flytteproces. Dette kan inkludere både læsning og aflæsning af varevognen med dine ejendele, og at det også gælder, uanset hvor du bor.

Det nytter ikke, at de gerne vil tilbyde dig flyttehjælp, men at det kun er fra stueetagen, hvis nu du bor på ottende sal. Din flyttehjælp skal også tilbyde at sætte dine ejendele på plads i dit nye hjem.

Dette gør nemlig, at du ikke har hele din stue stående i din nye indkørsel eller i din opgang, efter der er læsset af vognen, så du skal stå med arbejdet med at få det ind i dit nye hjem.

Udstyr

Det er ikke en udstyrsløs opgave at flytte. Når du vælger din flyttehjælp, er det også vigtigt, at du tager stilling til, om din flyttehjælp har udstyret til at klare opgaven, og at du for eksempel ikke selv skal stille med en flyttevogn.

Inkluderet i det udstyr, som skal benyttes til at flytte dine ejendele, burde der også være inkluderet seler til at fastspænde dine ting i flyttebilen, så der ikke opstår skader under transport.

Andet udstyr kan også være i form af en lift, så tungere møbler som for eksempel en sofa kan løftes op i flyttevognen uden problemer – og uden skader hos flyttehjælpen eller på sofaen.

Professionel hjælp

For nogle vil det være en betryggende tanke at vide, at det er professionelle flyttemænd, som håndtere ens ejendele. Dette kan være i forhold til håndtering og til at spænde ejendelene fast i vognen.

Der skal dog siges, at denne form for flyttehjælp ofte kan løbe op i mange kroner og øre, og det er derfor noget man skal tage stilling til, inden man ringer og bestille professionelle flyttemænd.

Forsikring

Det sidste råd vil være at finde flyttehjælp, som er forsikret. Dette kan give en ro til dig, når de skal håndtere dine ejendele. Dette trin gør nemlig, at skulle flyttehjælpen tabe dine ejendele, eller de kommer til skade under transport, så er du forsikret.

Det er altså op til at bestemme, om du selv vil stå for at flytte dine ejendele til dit nye hjem eller betale for en flyttehjælp. Det er dog vigtigt at huske, at en flyttehjælp er klar over arbejdsbyrden og også er trænet til at løfte og til at pakke dine ejendele.

Du kan altså undgå seriøse skader i knæ og ryg, hvilket kan lede til langvarige fysiske mén på din krop. Du vil også spare meget tid i forhold til at lade flyttehjælp om arbejdet.

Dette gør, at du eventuelt har mere tid til at gøre dit nye hjem klar, eller at du ikke er tvunget til at tage fri fra arbejde i flere dage for at sørge for, at alt i flytteprocessen bliver gjort.

Hele den lange flytteproces ligger dermed i hænderne hos professionelle, så du kan slappe af, og gøre dig klar til livet i dit nye hjem.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Richards Drawings / Pixabay). Bureau/red.

I samarbejde med
Bureau Kronberg

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.