Energiindefrysningsordning flytter til Erhvervsstyrelsen

Artiklen er opdateret for 12 måneder siden.

Zand.News – Der oprettes en tilskudspulje på 80 millioner kroner til at dække energivirksomhedernes omkostninger til administration af indefrysningsordningen, som nu flytter til Erhvervsstyrelsen.

Siden “Aftale om vinterhjælp” fra efteråret 2022 er energipriserne faldet betydeligt. Det har medvirket til, at forholdsvis få husholdninger og virksomheder har benyttet sig af indefrysningsordningen. Derfor justeres ordningen nu. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Få husholdninger og virksomheder benytter ordningen

De høje energipriser i 2022 kunne mærkes både i husholdningerne og hos erhvervslivet, der stod med meget store energiregninger. Derfor etablerede den daværende regering sammen med et bredt flertal af Folketinget en indefrysningsordning. Indefrysningsordningen gør det muligt for husholdninger og virksomheder at få en pause fra de høje energiregninger og gør det muligt at udskyde noget af betalingen til et senere tidspunkt.

Siden da er energipriserne faldet betydeligt, og det har medvirket til, at forholdsvis få husholdninger og virksomheder benyttet sig af indefrysningsordningen.

Derfor gennemføres nu en række justeringer til ordningen. Først og fremmest er aftalepartierne enige om, at Erhvervsstyrelsen skal overtage administrationen af ordningen, når indefrysningsperioden er slut. Det vil sige, at det bliver Erhvervsstyrelsen, der får ansvaret for at opkræve de indefrosne beløb hos forbrugere og virksomheder efter et afdragsfrit år.

Skal modvirke gebyrstigninger for ordningens kunder

Aftalepartierne er samtidig enige om at oprette en tilskudspulje på 80 millioner kroner at dække energivirksomhedernes allerede afholdte omkostninger til administration af indefrysningsordningen, herunder for eksempel udvikling af IT-systemer. Det er med henblik på at modvirke gebyrstigninger for indefrysningsordningens kunder. Tilskudspuljen har til formål at modvirke gebyrstigninger for kunder i indefrysningsordningen.

»Vi har gennem de seneste måneder set, at priserne på energi er faldet. Og derfor har der været behov for, at vi lavede et servicetjek på indefrysningsordningen. Nu har vi fundet en model, der giver et værn mod gebyrstigninger, så forbrugerne og virksomhederne undgår en ekstraregning,« siger erhvervsminister Morten Bødskov (S).

Øverst: Genrefoto. (Foto: simpson33 / iStock). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.