El-taxien er på vej ud i provinsbyerne

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – Dantaxi 4×48 råder nu over 512 el-taxier ud af en flåde på cirka 1.900 taxier. Den høje vækst af ladepunkter baner vejen for taxierne i provinsbyerne.

Den seneste tids udvikling med en høj vækst i antallet af ladepunkter har banet vejen for en bemærkelsesværdig udvikling inden for antallet af el-taxier. Det er nu 10 år siden, at de første el-taxier kom på gaden. Tidligere var de primært at finde i storbyerne, men nu har de også gjort deres indtog i provinsbyerne, herunder i Slagelse. Det skriver Dantaxi 4×48 i en pressemeddelelse.

Batteriet holder reelt til cirka 300 kilometer

Gilleleje er en af de byer, hvor chauffør Camilla Thomsen nu kan oplade sin el-taxi hurtigt. Flere ladepunkter har gjort det lettere for hende køre el-taxi uden for de tætbefolkede byområder. Nu kan hun planlægge sine kørsler mere effektivt uden at bekymre sig om strømmangel.

Camilla Thomsen har primært valgt at køre i det nordsjællandske, hvor byer som Hillerød og Gilleleje er blandt de foretrukne. Taxiselskabet, som hun kører for, dækker dog de fleste kommuner. Derfor kommer hun ofte vidt omkring:

»Vi får ture i de områder, hvor vi sætter kunder af. Derfor kan jeg på nogle vagter komme til Kastrup Lufthavn med en kunde og retur med en anden. Batteriet på den vogn, jeg kører, holder reelt til cirka 300 kilometer. Derfor kan det være nødvendigt at lade på vagten. Mens taxien får strøm på batteriet, holder jeg pause, hvor jeg spiser min mad og slapper af,« siger Camilla Thomsen.

Flere lyn- og hurtigladere i mindre bysamfund.

Camilla Thomsen, der er ansat som aftenchauffør, kører for en selvstændig vognmand i Ølstykke ved navn Casper Larsen. Vognmanden er tilsluttet det landsdækkende taxiselskab Dantaxi, og han er gået all in på den grønne omstilling.

Foruden den Mustang Mach-E, der har Camilla Thomsen bag rattet, har han yderligere fem elektriske taxier. Det har gjort en stor forskel for Camilla, at der i den senere tid er etableret lyn- og hurtigladere i mindre bysamfund.

»Flere og flere steder har fået opsat lyn- eller hurtigopladere. Dermed kan jeg blive i området, og betjene mine kunder, uden at være bekymret for at løbe tør for strøm. Det giver dels en effektiv udnyttelse af taxien, og dels kortere ventetid på en taxi lokalt,« siger hun.

10 år med el-taxier i hele landet hos Dantaxi

Det er ti år siden, at de første el-taxier kom på gaden i Danmark. Dantaxi fik selskabets første el-taxi i 2013. I 2015 erhvervede Dantaxi-vognmænd i Nykøbing Mors tre el-biler. En af dem nåede at køre næsten en million kilometer, inden den blev udskiftet i 2023.

El-taxierne kører for en stor dels vedkommende i Region Hovedstaden, Aarhus og i Vejle. Dantaxi har også eltaxier i Billund, Haslev, Holstebro, Nykøbing Mors, Nykøbing Falster, Slagelse, Thisted, Viborg, Aabenraa og Aalborg. Derudover også på Fyn. I alt råder selskabet over 512 el-taxier ud af en flåde på cirka 1.900 taxier.

Øverst: Der er pausetid, når taxien skal lades op. (Foto: Dantaxi 4×48). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.