Efterforskning af deling af video fra Marokko samles i Østjylland

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Politiet i hele Danmark har modtaget flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko.

Statsadvokaten samler efterforskningen af Marokko-video

I går har Statsadvokaten i Viborg besluttet, at koordineringen af efterforskningen af videodelingerne skal samles hos Østjyllands Politi, der nu er ved at danne sig et overblik over sagerne fra alle landets politikredse.

»Med så mange sager af samme art på tværs af landet er der brug for at sikre en ensartet behandling. Vi vil derfor nu gå i gang med koordinationen på tværs af politikredsene, og finde ud af, om der er foregået noget strafbart,« siger chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, der på det kraftigste advarer mod at dele videoen.

Tal med børnene om, at de ikke skal dele video fra Marokko

»Hvis du modtager videoen, så slet den med det samme. Det kan være en voldsom og ubehagelig oplevelse for både børn og voksne at se den. Vi er bekendt med, at videoen florerer blandt skolebørn, og vi opfordrer derfor også forældrene til at tage en snak med deres børn om, at man skal lade være med at dele videoen med andre,« siger Klaus Arboe Rasmussen.

Du kan kontakte politiet på telefon 1-1-4, hvis du har oplysninger, der kan hjælpe efterforskningen.

(Arkivfoto: Rigspolitiet).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.