Den landskendte købmand er sovet ind

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Zand.News – Lars Larsen er gået bort. Han blev 71 år gammel. Ære være hans minde.

Tidlig mandag morgen den 19. august 2019 er Lars Larsen – eller Købmanden, som han bedst var kendt af kollegerne i JYSK – sovet stille ind i sit hjem ved Silkeborg med den nærmeste familie ved sin side. Det skriver JYSK i en pressemeddelelse.

JYSK har blandt andet en afdeling på Japanvej 14 B i Slagelse By og en på Motalavej 143 på Halsskov i Korsør.

Lars Larsen nåede at opleve JYSKs 40-årsdag

Lars Larsen blev 71 år gammel og efterlader sig sin kone, Kristine, sine to børn og fire børnebørn.

»Vi har i dag mistet vores far, mand og bedstefar, og Danmark har mistet en enestående købmand. Han vil blive savnet af os alle, og når vi har sørget over vores store tab, vil vi fortsat gøre vores bedste for at videreføre hans imponerende livsværk,« udtaler Jacob Brunsborg.

Jacob Brunsborg overtog posten som bestyrelsesformand i Lars Larsen Group efter sin far i juni måned.

Siden JYSKs første internationale ekspansion til Tyskland i 1984 har JYSK-koncernen været opdelt i JYSK Nordic med 20 lande og Dänisches Bettenlager med syv lande. De resterende 25 lande drives af franchisepartnere.

Inden sin død nåede Lars Larsen at opleve JYSKs 40-årsdag, som helt i hans ånd blev markeret med endnu en milepæl. Den 2. april 2019 klippede han således selv snoren til boligkædens første butik i Irland, der var det sidste, større marked i Europa uden en JYSK-butik.

2019 blev samtidig året, hvor Lars Larsen stolt var med til at fejre den første 40-års medarbejderjubilar i JYSK, som han grundlagde i 1979.

Skal fortsat sikre “et godt tilbud” til kunderne

Som grundlægger stod Lars Larsen i spidsen for JYSK indtil juni 2019, hvor han på grund af fremskreden leverkræft valgte at overdrage formandsposten for Lars Larsen Group til sin søn, Jacob Brunsborg.

Arbejdet med at sikre JYSKs fremtidige succes fortsætter som hidtil med Jan Bøgh som CEO & President i JYSK.

»Inden sin død var Lars Larsen med til at træffe beslutningen om at slå de to hidtidige dele af JYSK sammen til én organisation. Den vigtige opgave vil jeg fortsat gå til med al min energi, så vi inden for få år står med et samlet og endnu stærkere JYSK, som helt i Købmandens ånd kan sikre et godt tilbud til vores kunder i fremtiden,« siger Jan Bøgh.

Øverst: Lars Larsen. (Foto/skærmbillede: JYSK). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.