Børnebogen De dødes ø inspireret af Sprogø

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Mystiske bankelyde midt om natten, en gammel flaskepost og en øde ø med en skræmmende fortid. Hvordan hænger det lige sammen? Det får du svaret på i den nye børnebog “De dødes ø”.

Forfatteren Karsten S. Mogensen fra Århus har udgivet bogen “De dødes ø” for børn fra 9 år. Bogens forside er lavet af illustratoren Lars Kramhøft, og bogen er udgivet på Forlaget Calibat.

Bibliotekernes lektørudtalelse kalder bogen for “en kvalitetshistorie med både gys og spænding. Plottet er godt skruet sammen … sproget er let og fængende …”

Sprogøs karantænestation under pesten

»Ude i Storebælt midt imellem Fyn og Sjælland ligger Sprogø,« fortæller forfatteren Karsten S. Mogensen og fortsætter:

»En ø, som mest er kendt for sin rolle som forbindelsespunkt til Storebæltsbroen. Men for godt 300 år siden havde øen en helt anden funktion. Her lå en karantænestation, da pesten rasede. De dystre beretninger fra øen og en række lignende øer i de danske farvande har inspireret mig til “De dødes ø”.«

I “De dødes ø” vågner hovedpersonen Aksel midt om natten, da det banker på døren. Men da han åbner den, er der ingen udenfor.

“Hvem havde banket på døren? Jeg vidste det ikke. Men jeg havde en anelse. Det var ikke den første oplevelse, som jeg ikke kunne finde en fornuftig forklaring på. Og det skræmte mig fra vid og sans.

Jeg vred og vendte mig længe i mørket. Ville natten nogensinde få ende?”

»Næste dag sejler Aksel og hans bedste ven, Karla, ud på fjorden i en lille jolle for at fiske,« siger Karsten S. Mogensen og fortæller videre:

»Havet er roligt og klart. Men med ét slår det om og blæser op. De kæmper desperat for at komme i land. Imidlertid står det snart klart, at havet trækker dem ud. Deres eneste chance er at søge i land på en lille ø. Men det er ikke sikkerhed, der venter dem. De er nemlig lige ankommet til “De dødes ø” …«

Artiklen fortsætter efter billedet.

Grafik: Lars Kramhøft
Lars Kramhøft

Personerne bag bogen “De dødes ø”

Lars Kramhøft er illustrator og forfatter. Han har (sammen med Tom Kristensen) vundet prisen for “Årets danske horrorudgivelse 2013” for den grafiske roman “Made Flesh” (på dansk: Fordærvet). Siden da har han skrevet en række anmelderroste børne- og ungdomsbøger udgivet på Calibat.

Karsten S. Mogensen har skrevet bøger for både voksne og børn. Hans mere end 50 bøger for børn er primært i gyser- og krimigenren. Bøgerne er udgivet af Alinea, Alrune, Cadeau, Calibat, Carlsen, Dreamlitt, Elysion, Gyldendal, Mikro, Specialpædagogisk Forlag med flere. En del af bøgerne er oversat til blandt andet engelsk, tysk og svensk.

De dødes ø: sidetal: 62. Forlaget Calibat. Pris 99 kroner hos Calibats webshop.


Grafik: Lars Kramhøft.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.