Bilka og føtex laver flyverdragter af plastikflasker

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Fremover kan børn få flyverdragter, som er lavet af plastikflasker. Det er Bilka og føtex’ nye skridt i kampen mod plastikspild.

Brugte plastflasker får nyt liv i sandkassen i stedet for at ende som affald i strandkanten, når føtex’ og Bilkas butikker får nye tekstiler på bøjlerne.

Tøj med polyester af genbrugt plastik

De to kæder lancerer i denne uge de første produkter, der indeholder polyester af genbrugsmateriale: flyverdragter til familiens mindste og en sportsjakke til de voksne. Begge er udviklet af mærket VRS, der sælges eksklusivt i føtex og Bilka.

Normalt fremstilles polyester af råolie, men de nye produkter består helt eller delvist af genbrugt plastik, der smeltes og omdannes til polyesterfibre. Den genbrugte polyester bidrager derfor til at begrænse to miljøproblemer: den mindsker forbruget af olie og reducerer mængden af plast, der ender som affald.

»Som en af Danmarks største forhandlere af tøj tager vi ansvar for at drive en bæredygtig udvikling, og her kan vi sammen med vores kunder virkelig gøre en stor forskel i hverdagen,« siger Mark Nielsen, der er kædedirektør i Bilka, og fortsætter:

»Tekstil af genbrugte materialer er en af flere løsninger, der kan sikre, at vi som samfund genbruger mere plastik og undgår, at det ender i naturen. Vi ser frem til i de kommende måneder at introducere flere produkter, som er helt eller delvist produceret at genbrugsplast.«

International GRS-standard for genbrug

De nye produkter er fremstillet i overensstemmelse med den internationale GRS-standard for genbrug i tekstilproduktion. I VRS Kids flyverdragten består af 50 procent af metervaren af genbrugspolyester, mens metervaren i jakken fra VRS Sport til voksne er 100 procent rent genbrugsmateriale.

Indsatsen er del af Salling Groups samlede strategi for bæredygtig tekstilproduktion, der blandt andet sigter mod mere genbrug og genanvendelse samt reduktion af emballage. Desuden er udvalget og salget af økologisk bomuld vokset markant i Salling Groups butikker.


Foto: Salling Group.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.