7.000 fik bøde for at køre for stærkt i uge 41

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – »Ikke alene har vi sigtet rigtig mange for at køre for stærkt, men vi har også set nogle ekstremt høje hastigheder.«

Politiet satte fokus på for høj hastighed i trafikken i uge 41, hvor knap 7.000 trafikanter blev sigtet for hastighedsoverskridelser. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Målrettede indsatser mod hastighedsoverskridelser

I perioden fra mandag den 11. oktober til fredag den 15. oktober 2021 gennemførte politiet målrettede indsatser mod hastighedsoverskridelser i trafikken.

Ved de målrettede hastighedskontroller blev der konstateret lidt mere end 7.600 overtrædelser af færdselsloven, heraf:

  • Knap 3.600 overskridelser af den generelle hastighed i byerne.
  • Lidt mindre end 800 overskridelser af den generelle hastighed på landeveje.
  • Knap 500 overskridelser af den skiltede samt generelle hastighed på motorveje.
  • Lidt mindre end 2.000 overskred den skiltede hastighed på vejene, blandt andet hvor hastigheden var nedsat på grund af vejarbejder.
  • Cirka 700 andre overtrædelser af færdselsloven.

Ligger lavere sammenlignet med kontrollen sidste år

»Vi har sigtet cirka 6.900 for at køre for stærkt fra mandag til fredag i den forgangne uge. Det er stadig alt for mange, selvom vi ligger noget lavere sammenlignet med kontrollerne sidste år i samme periode, og her var Danmark endda lukket ned på grund af corona,« udtaler Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiet Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

»Ikke alene har vi sigtet rigtig mange for at køre for stærkt, men vi har også set nogle ekstremt høje hastigheder. Med så mange sigtelser, kan der vist ikke være tvivl om, at dette område fortsat kræver politiets opmærksomhed, således vi fortsat kan få dæmpet farten. Farten dræber og for høj fart er et problem for trafiksikkerheden.«

Fra 2014 til 2019 mistede 401 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til det tilladte eller forholdene. Hertil kommer antallet af tilskadekomne.

I 75 procent af ulykkerne var for høj hastighed en medvirkende faktor til, at ulykken opstod. I de sidste 25 procent var hastigheden direkte årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Foto: Niclas Jessen / Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.