Snart frigives nye parcelhusgrunde i Skælskør

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Skaelskor.News – »På Gråstenvænget kommer man til at bo i cykelafstand til Skælskør by, havn og skoler, samtidig med at man er i kort gåafstand til den nye skov, hvor man kan lufte hunden og børnene kan gå på opdagelse i naturen.«

Børnefamiliernes efterspørgsel på byggegrunde i Syd- og Vestsjælland er høj. Nu vil en privat aktør tiltrække unge par og børnefamilier gennem udstykning af 31 nye parcelhusgrunde i Skælskør. Det oplyser Udviklingsselskabet Sjælland i en pressemeddelelse, der samtidig er en reklame.

Ligger en kilometer fra havnen tæt på ny skov

Frøene til et nyt, blomstrende boligkvarter i Slagelse Kommune bliver sået i disse dage. Siden 2016 er 43 nye parcelhusgrunde på Gråstenvænget, Guldborgvænget og Pigeonvænget i Skælskør blevet solgt, hovedsageligt til unge par.

Den høje efterspørgsel på husgrundene har fået indehaveren af området til at udstykke yderligere 31 grunde på Gråstenvænget. Grundene, der er gennem kommunal behandling nu, forventes at blive sat til salg omkring årsskiftet, så købere kan påbegynde byggeri i andet kvartal af 2022.

Det nye boligområde er beliggende i det sydøstlige Skælskør – blot en kilometer fra havnen og få meter fra den nye skovrejsning ved Ladebovej. Det forklarer René Lauridsen Kryger, der er ejendomsmægler hos Nybolig Skælskør:

»På Gråstenvænget kommer man til at bo i cykelafstand til Skælskør by, havn og skoler, samtidig med at man er i kort gåafstand til den nye skov, hvor man kan lufte hunden og børnene kan gå på opdagelse i naturen. Boligejere i området er i et med naturen og har hurtig adgang til vigtig infrastruktur.«

Udstykninger skal holde på familier i små byer

Når unge par og børnefamilier fra de syd- og vestsjællandske mellemkommuner leder efter ny bolig, søger mange af dem efter nybyg eller muligheden for at bygge selv. Kan de ikke få det i deres hjemby, søger de mod andre byer eller kommuner på Syd- og Vestsjælland. Det erfarer Nybolig:

»Der er ingen tvivl om, at huset eller mulighederne for nybyg er vigtigere for unge sjællandske par, end at blive boende i deres hjemby. Så længe der er gode skoler og god infrastruktur, er parrene villige til at flytte længere væk fra resten af familien for at indfri deres boligdrømme,« fortæller Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig.

»I mange år har der ikke været nye udstykninger i Skælskør. Det har betydet, at unge par og familier har kigget mod andre byer i Syd- og Vestsjælland for at få sine ønsker om nybyg opfyldt. Parcelhusgrundene på Gråstenvænget lever heldigvis op til de behov. De nu næsten udsolgte grunde gik som varmt brød – hovedsageligt til unge par fra Skælskør, Slagelse, Vemmelev og Næstved,« forklarer René Lauridsen Kryger.

Familier skal kunne bosætte sig i Skælskør

Klaus Hansson, der er en af indehaverne af arealet ved Gråstenvænget, fortæller, at han ønsker at bidrage til, at flere familier bosætter sig i Skælskør. Ifølge ham flytter for mange lokale væk fra Skælskør i jagt på boligdrømmen.

Artiklen fortsætter under billedet.

(Foto: Udviklingsselskabet Sjælland).

»Siden vi overtog arealerne, har vi oplevet en stigende søgning i området. Vi ved af erfaring, at unge par og familier i Skælskør ønsker at blive boende i byen, og derfor vil jeg være med til at sikre et godt udbud af parcelhusgrunde,« fortæller Klaus Hansson.

I alt udbydes der 31 grunde á cirka 800-900 kvadratmeter med en bebyggelsesprocent på 30. Arkitektonisk tilstræbes det, at bygningerne i materialevalg og udformning tilpasses omgivelserne i en nutidig fortolkning, så området fremstår moderne og giver borgerne mulighed for at opføre deres drømmeboliger.

Udviklingsselskabet Sjælland blev etableret i 2015, der har adresse i Kolding, står for planlægning, klargøring og salg af grunde på Sjælland. Ambitionen er at skabe prisrimelige kvalitetshjem over hele Sjælland.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Udviklingsselskabet Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.