40.000 børnefamilier får inflationshjælp

Artiklen er opdateret for 12 måneder siden.

Zand.News – Børnefamilier med et barn modtager 7.500 kroner, og der udbetales 3.750 kroner for barn nummer to og 2.250 kroner for tredje barn.

Torsdag har et flertal i Folketinget vedtaget aftalen om inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier. Over 40.000 børnefamilier ventes at få del i de 300 millioner kroner. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Udbetales i rater i juni og august måned

Den 1. juni vil godt 40.000 børnefamilier få udbetalt inflationshjælp. Det står klart efter et bredt flertal i Folketinget har vedtaget udmøntningen af en aftale om 300 millioner kroner i inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier. Pengene bliver udbetalt i to rater. Første halvdel udbetales den 1. juni og anden halvdel i begyndelsen af august.

Aftalen blev indgået i februar mellem regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Alternativet. Her blev man enige om, hvordan en pulje på 300 millioner kroner fra en større bred politisk aftale om inflationshjælp skulle fordeles.

65.000 børn fordelt på 40.500 børnefamilier

Pengene ventes at hjælpe cirka 65.000 børn fordelt på cirka 40.500 børnefamilier. Beløbet er skattefrit og går til alle børnefamilier i kontanthjælpssystemet og børnefamilier, samt hvor mindst en af forældrene er i ressourceforløb eller jobafklaringsforløb og modtager ressourceforløbsydelse.

Størrelsen på beløbet afhænger af antal børn i familien. Børnefamilier med et barn modtager 7.500 kroner. Der udbetales 3.750 kroner for barn nummer to og 2.250 kroner for et tredje barn. Inflationshjælpen bliver ikke forhøjet, hvis man har flere end tre børn.

»Mange danskere har igennem noget tid mærket de høje priser på alt fra mælk, smør og andre dagligvarer til høje energiregninger. For nogle er det svært at få enderne til at mødes. Derfor er det godt, at vi giver en ekstra hjælp til tusindvis af de mest trængte børnefamilier. Det er vigtigt for mig, at vi kan hjælpe nogle af dem, som økonomisk har det hårdest gennem denne tid,« siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Øverst: Genrefoto. (Foto: LV11 / Pixabay). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.