3.078 venlige hilsner blev overleveret til flygtningebørn

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – 3.000 hilsner til børn på asylcentre fra borgere i Slagelse Kommune og resten af Danmark, men der var også negative hilsener. »Det er trist, at der er voksne mennesker, som rent faktisk bruger tid og kræfter på at sende ubehagelige hilsner til børn,« siger Red Barnet Ungdom.

Red Barnet Ungdom har overleveret over 3.000 opmuntrende hilsner til børn på asylcentre over hele landet. Hilsnerne var sendt af borgere i Slagelse Kommune og danskere fra resten af Danmark.

Organisationen måtte dog slette en del negative hilsner, som nogle danskere havde sendt i børnenes retning. Det skriver Red Barnet Ungdom i en pressemeddelelse.

Asylbørnene er uskyldige og bliver bange og kede af det

»Send en hilsen til børnene på de danske asylcentre. Vis dem, at der er mennesker uden for asylcentrets mure, der tænker på dem, og vil dem det godt,« sådan lød en opfordring til danskerne fra Red Barnet Ungdom.

3.078 danskere over hele landet, inklusive borgere fra hele Slagelse Kommune, har valgt at følge Red Barnet Ungdoms opfordring om at sende en venlig hilsen på skrift eller video.

Red Barnet Ungdom startede i marts med at opfordre danskerne til at sende venlige beskeder til børnene på landets asylcentre, da organisationen oplevede, at børnene blev fanget i den generelle flygtningedebat.

»Tonen i flygtningedebatten er i øjeblikket ret hård. Børnene på asylcentrene er uskyldige, og når de lytter med i medierne og på de sociale medier, så bliver de bange og kede af det,« siger Astrid Engberg, konstitueret generalsekretær i Red Barnet Ungdom, og fortsætter:

»Derfor er det vigtigt, at så mange danskere viser dem, at de er velkomne, uanset hvor lang tid, de skal opholde sig i Danmark.«

Gallafest på Sjælsmark med balloner, serpentiner og trylleri

Børnene på Danmarks nok mest omtalte asylcenter, Udrejsecenter Sjælsmark, har også fået overleveret hilsnerne.

Red Barnet Ungdom viderebragte de mange venlige hilsner til børnene på Sjælsmark til en stor gallafest arrangeret af organisationens frivillige. Der blev tryllet for børnene, og der var fuld fart på dansegulvet til lyden af sangeren Wafande, der optrådte for børnene.

Red Barnet Ungdoms frivillige havde sørget for balloner og serpentiner i lange baner samt et farverigt udvalg af udklædningstøj. Hallens træribber var dekoreret med danskernes velkomsthilsner, hvor Red Barnet Ungdom havde oversat en del af dem til kurdisk og arabisk.

»Kære børn, jeg sender mine bedste tanker og ønsker jer velkommen i Danmark, som har brug for masser af dejlige unger som jer. Jeg ønsker jer det bedste for livet. Varme tanker fra en gammel kone,« stod der på en af de mange ophængte hilsner.

En projektor blæste desuden videobeskederne op på en af hallens vægge, og nogle af de skriftlige hilsner blev serveret for børnene sammen med vingummier og lakridser i slikposer.

Foruden på Sjælsmark har Red Barnet Ungdoms frivillige overleveret hilsnerne til børnene på de otte andre asylcentre, hvor organisationen arbejder.

Voldsomme og decideret racistiske hilsner fra danskere

Selvom flertallet af beskederne, som Red Barnet Ungdom har modtaget via dets hjemmeside og facebookside, var positive, har organisationen også modtaget en del voldsomme og decideret racistiske hilsner fra danskere.

»Langt størstedelen af hilsnerne til børnene var rørende og varme, men vi har desværre været nødt til at sortere en del negative og racistiske hilsner fra. Det er trist, at der er voksne mennesker, som rent faktisk bruger tid og kræfter på at sende ubehagelige hilsner til børn. Flertallet af hilsnerne var dog varme og positive, og det glæder vi os over,« siger Astrid Engberg.

Nogle af de positive hilsner, som børnene har modtaget, havde kendte danskere som afsendere. Skuespillerne Anne Marie Helger, Peter Mygind og Flemming Jensen havde alle sendt sjove og varme videohilsner til børnene, og det samme havde sangeren Wafande.

Red Barnet Ungdom har projekter på asylcentrene Sjælsmark, Sandholm, Avnstrup, Ranum, Jelling, Sandvad, Holstebro, Hviding og Aaløkke, hvor der er børneklubber og arrangeres udflugter for asylcentrenes børn mellem 6 og 12 år. Derudover drives læringscaféer på folkeskoler, mentorordninger for sårbare børn og anti-mobbeprojekter.

Øverst: Wafande og børn på Udrejsecenter Sjælsmark. (Foto: Red Barnet Ungdom). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.