Hvad foretager danskerne sig i det gode vejr?

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse News (Slagelse Media)Sommeren har fået danskerne ud af deres hjem. De tager på stranden eller opholder sig i haven. Mange er taget på ferie i udlandet, fordi de ikke vidste, at vi ville få en varm sommer. Men de når også at opleve de mange sommerdage.

Sommeren er i allerhøjeste grad over det danske land, hvor august måned tegner sig for en af de varmeste i historien. Der har været sydlandske tilstande i flere måneder efterhånden, hvilket har skabt grobund for sommerlige aktiviteter, der ellers ikke har været mulige de seneste år.

Danske badestrande er velbesøgte

Badestrande rundt omkring ved de danske kyster har måttet lede længe efter en pause fra glade badegæster. Det gode vejr og de høje temperaturer har gjort det noget nært ulideligt at befinde sig inden for hjemmets fire vægge, hvor der for de flestes vedkommende hverken er aircondition eller klimaanlæg. Tilflugtsstedet har i høj grad været de danske strande, som i år har oplevet en eksplosiv vækst i antal besøgende.

Til trods for den høje varme i Danmark, har Kastrup Lufthavn dog oplevet rekordmange besøg. Det var tydeligvis de færreste, som havde drømt om sådanne danske forhold denne sommer. Det er trods alt kun ét år siden at vi oplevede en af de mest regnfulde somre i årtier.

Udendørs aktiviteter benyttes i højere grad

En dansk sommer plejer at være lig med regnvejr og blæst. Med årets vejrmæssige tilstand er det blevet en helt anden sag, hvor folk deltager i udendørs aktiviteter i langt højere grad. Hos www.trampolinguiden.dk har man eksempelvis oplevet en mærkbar stor interesse for trampoliner til haven.

Til trods for rekordmange rejsende, så har en stor del også valgt at spendere sommeren på dansk jord, og eftersom den dyre rejse er blevet sparet væk, er der luft i økonomien til sjove sommeraktiviteter for hele familien. Trampoliner er nærmest blevet allemandseje herhjemme, og årets vejr har givet anledning til at hoppe på trampolin fra morgen til aften.

Sportslige begivenheder er nydt udendørs

En af sommerens helt store sportsbegivenheder – VM i fodbold – er i høj grad blevet nydt under åben himmel. I Aarhus var DR’s storskærm på havnen en kæmpe succes, idet pladsen hver dag blev besøgt af tusindvis af fodboldglade mennesker. Populariteten var faktisk så stor, at der flere gange måtte lukkes ned for besøgende grundet for mange mennesker.

I Slagelse blev de danske VM-helte også fulgt tæt på storskærm, hvor hele følelsesregistret var på spil. Det blev til en vellykket slutrunde for de danske landsholdsspillere og en fantastisk oplevelse for publikum i Slagelse og resten af Danmark.


Foto: Pressefoto.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.