Fordobling af flyforsinkelser koster dyrt for flyselskaber

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Slagelse News (Slagelse Media)Danske flypassagerer er i langt højere grad oplyste omkring deres rettigheder, når et fly er forsinket eller aflyst. Det koster mange penge for flyselskaberne, som må punge ud med erstatninger som aldrig før. Passagererne får blandt andet hjælp fra apps på telefonen.

I takt med at de danske flyrejsende har fået øjnene op for diverse apps og tjenester, der tilbyder at føre sager mod flyselskaberne mod en mindre provision, er antallet af krav som følge af flyforsinkelser steget markant de seneste par år.

Samtidig stiger antallet af flyforsinkelser med hastige skridt. Flyhjælp hører til blandt de mest populære tjenester inden for indhentelse af erstatning som følge af forsinkelser og aflysninger.

Erstatningen er lige ved hånden i en app

I dag er erstatningsprocessen, som følge af flyforsinkelser, lige så nem som at skrive en statusopdatering på et socialt medie. Det kræver blot en app og de vigtigste informationer om sit fly.

Når informationerne er tastet ind i den givne app, bliver sagen overdraget til specialiserede jurister, som udelukkende tager sig betalt, hvis du får en erstatning fra flyselskabet. Provisionen ligger typisk på 15-25 procent af kompensationsbeløbet.

Der findes et hav af danske selskaber, der har taget ovenstående konstruktion til sig. Derfor er det uhyre nemt for dig som rejsende at hente erstatning.

Fakta om forsinkende fly:

  • Aflysning: Er dit fly aflyst, kan du have ret til op til 600 euro samt nye flybilletter til den givne destination.
  • Forsinkelse: Er dit fly forsinket i mere end 3 timer, kan du have ret til op til 600 euro afhængig af forholdene.

Stigende antal aflysninger og forsinkelser

Selvom der kun findes en lufthavn for helikoptere i Slagelse, der primært anvendes af akutsygehuset, så er erstatning for forsinkede og aflyste fly af højeste relevans for de mange flyrejsende i Slagelse, Korsør og Skælskør samt resten af landet.

I juli 2018 kunne dr.dk blandt andet berette om rekordmange aflysninger af fly fra Kastrup Lufthavn som følge af et stigende antal rejsende.

Erstatninger inden for de seneste 3 år

Har du for nyligt oplevet en forsinkelse eller aflysning, så har du stadig mulighed for at kræve erstatning. Det skal blot være sket inden for de seneste 3 år.

Hvis du har haft en uheldig episode med et forsinket fly, så har du mulighed for at bruge en af de mange tjenester. Dermed kan du få udbetalt en større erstatning, hvis alle kravene for erstatning er overholdt. Det oplyser Forsinkedefly.dk.


Foto: Depositphotos


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.