Fem alternativer til at låne penge

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse News (Slagelse Media)Mange mennesker vælger at låne penge, men der er andre alternativer såsom at finde et ekstra arbejde. Denne guide giver fem bud på, hvordan du kan undgå at låne penge.

Der er blandt danskerne et udbredt behov for at have penge mellem hænderne. Rigtig mange mennesker ønsker i hvert fald flere penge, end de allerede har, hvilket for en del ender med, at man optager et kviklån. Men der er flere alternativer til at låne penge. I denne artikel får du fem bud på, hvad du kan gøre i stedet for at låne penge.

Øg din indkomst ved at arbejde mere

Den mest oplagte metode til at få flere penge er, at du øger din indkomst. Hvis du har mulighed for overarbejde, er dette langt mere rentabelt end at optage et lån. Det er ikke altid lige sjovt at skulle arbejde ekstra, men der kommer der renter på, hvis du optager et lån. Det ender alligevel med, at nogle af dine hårdt tjente penge skal bruges på at betale dit lån, hvilket giver dig færre penge i sidste ende.

Øg din indkomst med et ekstra arbejde

Det er selvfølgelig ikke altid muligt at få overarbejde. Hvis du er i denne situation, kan du overveje at tage et midlertidigt job ved siden af dit nuværende job. Det kunne for eksempel være noget freelance-arbejde, hvor du arbejder hjemmefra, eller et arbejde, der ligger udenfor din normale arbejdstid. Du kan for eksempel vælge arbejde som morgenavisbud i en periode, indtil du har tjent det, som du har brug for.

Tjen penge på at ytre din mening

Det er blevet mere og mere populært at tjene penge på at ytre sin mening. Du kan tilmelde dig forskellige analyseinstitutter, hvor du modtager en række spørgeskemaer, som du så får penge på at besvare. Det er selvfølgelig en meget variabel indkomst, da forskellige undersøgelser giver forskellige beløb, men der er muligheder for at tjene nogle ekstra penge.

Fordelen ved denne metode er, at du kan tjene pengene, når det passer ind i dit skema. Du har blot brug for en mobil, tablet eller computer, så du kan svare på spørgeskemaerne.

Tjen penge på affiliate marketing

En anden populær måde at tjene lidt ekstra på, hvor du endda kan tjene gode penge, er ved affiliate marketing. Dette er mere avanceret end spørgeskemaer, men du kan også tjene noget mere på det. Det fungerer ved, at du reklamerer for andre virksomheders produkter gennem forskellige medier.

Det kan for eksempel være sociale medier, en hjemmeside eller gennem e-mail, hvor du så modtager en kommission, når folk klikker, tilmelder sig, køber produktet eller noget helt fjerde, der er aftalt mellem dig og de firmaer, som du reklamerer for.

Skær ned på dine omkostninger

Den sidste metode, hvorpå du kan undgå et tage et lån, er ved at skære i dine omkostninger. Dette er selvfølgelig aldrig sjovt, da det velkendte altid er nemmest at arbejde med. Men i langt de fleste budgetter findes der nogle poster, der kan reduceres, uden at du eller familien bliver berørt.

Overvej om din bil lever op til familiens krav, eller om den måske kan udskiftes med en, der er billigere i drift. Du kan også begynde at gå dine forsikringer igennem. Her kan rigtig mange danskere nemlig spare en del, hvis de vælger at indhente nye tilbud, da forsikringsmarkedet er stort, og der derfor findes et hav af udbydere, der måske kan give dig en billigere forsikring.

Og så til den helt store pengesluger i manges budgetter – nemlig diverseposten. Lever du og familien nogle gange lidt for godt, og kunne der ligefrem hentes en årlig ferie hjem, hvis I valgte at reducere i diverseposten? Hos mange foreligger det sig sådan, at der lige ryger en enkelt chokoladebar, en cola eller noget andet i kurven, når man er ude og handle.

Prøv i løbet af en måned at regne sammen, hvor meget I indkøber, der ikke er behov for i husholdningen. Der kan faktisk være mange penge at spare, og derved kan du snildt undgå et lån.


Foto: Pressefoto.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.