Tænk på dig selv og miljøet – det gælder fødevarer og pleje

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Slagelse News (Slagelse Media)Det bliver hele tiden vigtigere og vigtigere at fokusere på økologi og miljøet. Der er selvfølgelige forskellige tilgangsmåder, alt efter hvordan du vil gribe det an.

Nogle vælger at blive veganer eller vegetar, og andre vælger at fokusere på at leve et økologisk liv. Der findes dog andre måder, hvorpå du, som kvinde, kan være bedre mod din krop og miljøet.

Spis miljøvenligt uden at droppe kød

Det er ikke uden grund, at der er stigende fokus på miljø blandt danskerne. Vi har nemlig opdaget, hvor vigtigt det er at beskytte planeten, men det betyder også, at dyr får et bedre liv.

Selvom du ikke har lyst til at ligge kødet på hylden, er der nogle typer af kød, der er bedre end andre. For eksempel er okse-, fåre- og lammekød nogle store syndere.

Du kan faktisk spise fisk og kylling til aftensmad alle ugens syv dage og stadigvæk lave et mindre aftryk i miljøet, end hvis du spiser et måltid med oksekød.

Det kan også betale sig at spise mere svinekød end oksekød i forhold til miljøet, men det er stadig ikke lige så godt for miljøet som fisk og kylling. For rigtig mange kan der være langt mere at hente i deres kost end bare at fokusere på at spise økologisk.

Tænk over hvad du udsætter din hud for

Økologi har længe været rettet mod madvare, men det er langsomt begyndt at sprede sig til mange flere produkter. Der findes økologiske emballager, der også er nedbrydelige i naturen, men det er også begyndt at gælde make-up og hudplejeprodukter.

Din hud er kroppens største organ, og den har det med at suge alting til sig – meget at sammenligne med en svamp. Derfor er det en rigtig god idé at være lige så opmærksom på, hvad vi putter i munden, som det vi smører vores krop ind i.

Det er en utrolig god ting at benytte økologiske produkter, da en stor del af alle hudplejeprodukter og make-up er produceret med tilsætning af planter, der er blevet udsat af pesticider.

Du undgår selvfølgelig ikke kun, at du smører kroppen ind i pesticider, men du sender også et statement om, at du gerne vil have økologi og gennemsigtighed, når du køber nye produkter. Der findes endda et utal af produkter på markedet, som er vegansk produceret.

Når du er på jagt efter økologiske hudplejeprodukter, vil du opleve, at der findes mange forskellige producenter, der siger at deres produkter er økologiske, men det kan sagtens betyde, at kun dele af produktet er økologiske.

Dog er der nogle producenter som ecookingSlagelse News (Slagelse Media), der står 100 procent inden for gennemsigtighed og økologi, så det er nemt for dig at gennemskue, hvad der er i deres produkter.

Det er ikke altid lige nemt at holde håret sundt, da håret har brug for ordentlig pleje i form af vitaminer. Når du plejer dit hår, bør du sikre dig, at det er økologiske produkter, som du bruger til hårplejningen.

Du sikrer dig, at du ikke får uventede stoffer med i håret, hvis det er produceret fra planter. Der findes mange tips og tricks til det at være en moderne kvinde på Quinde.dkSlagelse News (Slagelse Media).


Genrefoto: annca / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.