Gode råd til dig, der skal finde plejehjem til sine forældre

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Hvis dine forældre er kommet op i årene og måske ikke længere kan klare sig selv derhjemme på egen hånd, kan du overveje, om de skal på et plejehjem, hvor de kan få den hjælp og støtte i dagligdagen, som de har brug for.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Så handler det bare om at finde det plejehjem, som de skal flytte på – læs videre her for gode råd til, hvordan du gør dette.

Vælg gerne plejehjem i lokalområdet

For at kunne finde et plejehjem, hvor dine forældre vil trives godt, er det en god ide, at det er i eller tæt på lokalområdet. Dette vil nemlig gøre, at det bliver nemt at svinge forbi til en kop kaffe og en god snak med din forælder. Det kan være noget, dine forældre sætter stor pris på, hvis der findes plejehjem tæt på, så der ofte kan komme besøgende.

Bor dine forældre i eller omkring Sorø? Så kan du se mere om det kommende Magdalene Marie plejehjem i Sorø Tips og livsstilsstof (Slagelse Media), som åbner til august 2023. Så kan det jo være, at det er netop dette plejehjem, som dine forældre skal flytte til.

Undersøg ventelister

Når man skal have sine forældre på plejehjem, uanset om det er privat eller kommunalt, er der forskellige ting at have for øje. En af dem er, hvis man i lang tid skal stå på en venteliste for at få plads på det plejehjem, som dine forældre ønsker at bo på.

Det er derfor en god ide at undersøge, hvor lang en venteliste der er på de forskellige plejehjem, som kunne være en god mulighed for dine forældre. Så kan du nemlig blive lidt klogere på, hvornår der er mulighed for indflytning. Dette er altså gode råd til dig, der skal finde plejehjem til sine forældre.

Rettelse: Artiklen er rettet og opdateret den 27. februar 2023. /Red.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.