Hvordan får du mest ud af dit bilkøb?

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Det kan være en stor beslutning og investering at købe ny bil. Derfor er der en del ting, som du skal overveje først, inden du kaster dig ud i et fejlkøb, der på længere sigt kan ruinere dig. Her er nogle tips til dig, der overvejer at købe ny bil, og hvorfor et lån kan være en fordel.

Research først – internettet er din ven

#zsnguide på Slagelse News (Slagelse Media)Før du foretager dig noget som helst, er det altid væsentlig at undersøge dit marked først. Der findes mange mærker og typer af biler, og det er derfor vigtigt at sætte sig ind i alt dette, inden du foretager dit køb.

Her er internettet som altid din bedste ven, men du kan sagtens også forhøre venner og familie om deres erfaringer med bestemte mærker eller typer af biler. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvilken biltype du skal have, samt hvilken prisklasse du bør kigge nærmere på.

Læs mere herTips og livsstilsstof på Slagelse News (Slagelse Media) for at blive klog på, hvilke alternativer du kan benytte dig af.

Ny eller brugt bil – hvad mon er bedst?

Noget man også skal afgøre på forhånd, er om man vil købe en ny eller brugt bil. Der er selvfølgelig en fordel ved begge typer af køb, og derfor er det vigtigt at overveje begge inden man tager beslutningen.

Nye biler er oftest dyrere, men er typisk også mere værd, når du i sidste ende skal sælge den igen. Lån penge nuTips og livsstilsstof på Slagelse News (Slagelse Media), hvis du allerede har besluttet dig for, at du vil investere i en ny bil. Nye biler er ikke nedslidte, og man undgår derfor tit dyre regninger fra værkstedet.

Brugte biler kan sagtens stadig være en god investering, men det er dog vigtigt, at man på forhånd ved, hvor langt den er kørt, og om der har været problemer med bilen før. På trods af, at brugte biler er billigere at købe end nye, kan det let ende med, at man ender med at bruge flere penge på bilen, hvis den hele tiden skal på værksted.

Mest for pengene eller er du miljøbevidst?

I dag er det ikke kun bilens mærke og udseende, der skal overvejes. Bilerne kører nemlig på forskellige typer af brændstof, som alle har fordele og ulemper. Dieselbiler er dyrere end benzinbiler, men brændstoffet er billigere og kører længere på literen.

Elbiler og hybridbiler er også blevet mere populære, da de blandt andet er støjsvage og bedre for miljøet, det kan dog være et problem når de skal oplades, hvis der ikke er en opladerstation i nærheden.

Finansiering af bilen kan være nødvendigt

Det er de færreste af os, der har råd til at købe en ny bil, og derfor vælger mange at låne penge til en bil. På trods af, at mange måske kan føle sig skræmt af at låne penge, er det ofte en nødvendighed, når man står overfor et bilkøb.

Ligesom med bilen er det bare vigtigt, at man undersøger, hvilken type lån man kan tage, fremfor bare at tage det første og bedste.

De fleste forsikrer også deres bil i dag, fordi det netop er en stor investering. Ligesom med lånet er der mange muligheder for bilforsikring, og det er en god idé at undersøge disse før, man står med nøglen i hånden. Bilforsikringer kan nemt blive dyre, men det kan en lille ridse i lakken på værkstedet også.

Øverst: Genrefoto. (Foto: PR). Bureau.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.