Hold en økonomisk jul: Få revisorens bedste sparetips

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Julen varer længe – koster mange penge. Det er så sandt, som det bliver sunget juleaften, når vi danser rundt om træet til tonerne fra “Højt fra træets grønne top”. Men du kan faktisk gøre meget for at sikre dig en god økonomi op til jul. Få revisorens tips til, hvordan du undgår et alt for stort minus på din konto, når du går ind i det nye år.

Slagelse News (Slagelse Media)Vi har spurgt regnskabsfirmaet AddoraSlagelse News (Slagelse Media)– der blandt andet har kontor i Slagelse – hvordan man kommer helskindet gennem julen med økonomiske briller.

Læg et realistisk budget for den dyre julemåned

Hvor gerne vi end vil det, så er det ikke til at komme udenom, at december måned er den dyreste i løbet af hele året. Der skal købes julegaver til hele familien, og er du enten vært juleaften eller for en julefrokost i løbet af juledagene, ryger der også ekstra penge på denne sammenkomst.

Når vi så er kommet på den anden side af julen, kommer nytårsaften. Og den er heller ikke billig. I hvert fald ikke hvis du får flere hold venner til spisning hos dig, eller hvis du gerne vil købe lidt nytårsraketter til at imponere kæresten eller dine børn med.

Så du kan lige så godt være realistisk og indse, at december måned er dyrere end den gennemsnitlige måned

Addoras svar på, hvordan du kan spare lidt på finanserne i den søde – og dyre – juletid, går blandt andet på at lægge et julebudget. Så kan du se, hvad du forventer at bruge af penge og undgå en ubehagelig overraskelse sidst på måneden, når kassen er tom.

Og måske dit julebudget endda vil motivere dig til at spare lidt på julegaveindkøbene eller de overdådige mængder af mad til den årlige familiejulefrokost, som bliver holdt hos dig i år?

Planlægning betaler sig – der er penge at spare

Udover at lægge et julebudget kan det også betale sig at begynde dine juleforberedelser i god tid. Er der tilbud på julesild eller hjemmelavet sylte hos den lokale slagter, så slå til i stedet for at vente til sidste øjeblik.

Beslut dig for menuen til den årlige julefrokost hos dig i god tid og køb ind løbende med øje for butikkernes tilbudsaviser.

Der kan være rigtig mange penge at spare ved at droppe at handle ind dagen før, at julefrokosten løber af stablen, hvor du kan risikere, at du skal betale fuld pris for alle de varer, som du skal bruge.

Det samme gælder dine julegaveindkøb. Få gerne styr på dine gaver allerede i november måned. Så kan du være heldig at få mange af tingene til nedsat pris.

Tænk langsigtet – begynd at spare op til næste jul

Har du allerede brugt for mange penge denne jul? Så læg allerede nu en plan for, hvordan du kan undgå det til næste år. December 2019 er langt ude i fremtiden, men hvis du lægger nogle få hundrede kroner fra hver måned, når du lægger dit budget for det nye år, kan du komme gennem julen næste år uden at døje med økonomiske problemer eller spekulationer.

Det eneste, som det kræver, er, at du beder din bankmand om at oprette en julekonto til dig. Så kan du starte med at overføre et mindre beløb hver måned med start i januar – et mindre og ubetydeligt beløb, som du næsten ikke kommer til at mærke i din månedlige økonomi. Det vil du takke dig selv for næste år, når vi nærmer os december måned.

(Genrefoto: marefoto / iStock).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.