Fem gode råd – inden du vælger mobilabonnement

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Vi benytter vores mobil utrolig meget igennem en dag, og derfor er det vigtigt at være dækket af det rigtige mobilabonnement. Dette er uanset, om du udelukkende benytter dine opkald til at ringe hjem til familien, eller om du benytter mobilen til at se diverse streamingtjenester og være på de sociale medier.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Der er mange forskellige faktorer, som spiller ind, når man skal vælge et mobilabonnement.

Denne artikel indeholder derfor fem gode råd til, hvordan du bedst kan vælge det mobilabonnement, som passer til dig. Du kan finde mere inspiration til det billigste mobilabonnement her #zandguide.

Taletid

Inden du vælger dit nye mobilabonnement, skal du huske at tage stilling til, hvor meget du benytter din mobil til at snakke i telefon i din hverdag.

Er du typen som SMS’er meget eller benytte de sociale medier som kommunikationskilde, er det ikke nødvendigt for dig at investere en masse penge i ubegrænset taletid.

Er du derimod typen, som ringer til dine venner og din familie og snakker i flere timer, kan det være god ide at vælge et abonnement, som inkluderer fuldstændig ubegrænset tale.

Det er altså en aftale, hvor du ikke behøver at tænke på de minutter, som du bruger på at snakke i telefon. Det er med andre ord op til dig og dit behov, som det kommer an på.

Data

Det er forskellige, hvor meget vi hver især benytter internettet på vores mobiltelefon. Er du typer, som altid er koblet til wi-fi derhjemme, på arbejdet eller på studiet, er det ikke nødvendigt med den helt store datapakker for at få dig igennem hverdagen.

Er du derimod typen, som pendler meget, og som ikke altid kan regne med en fast wi-fi forbindelse, når du kommer frem, kan det være en god løsning at få en datapakke i en stor størrelse – eller i værste tilfælde få en uden begrænsning på.

Disse pakker er også skabt til dig, hvis du streamer tjenester på din mobil, da det bruger meget af den data, som du køber, hvis ikke du kan logge dig på et wi-fi-signal. Du kan ved hjælp af din udbyder finde ud af det gennemsnit af data, som du benytter hver måned. På den måde kan du finde ud af, hvad du egentlig har brug for.

Sammenlign, sammenlign, sammenlign

Det er vigtigt, at du sammenligner de forskellige udbydere af mobilabonnementer, inden du vælger det, som du vil benytte i din hverdag. Der er konstant skiftende priser på markedet, og der er mange udbydere, som kommer med meget forskellige versioner af produktet.

Du kan gøre dig selv en tjeneste ved at benytte forskellige prissammenligningshjemmesider, hvor du kan finde den billigste pris til det bedste produkt, som passer specifikt til dine behov.

På den måde kan du sørge for, at dit mobilabonnement passer ind i dit budget, og at du ikke kommer til at betale overpris for et produkt, som du ikke benytter fuldt ud.

Ekstra

Hos mange forskellige mobilabonnementsudbydere er der forskellige ekstra ting, som du kan få med i prisen, når du vælger dem. Dette kan for eksempel være specifikke streamingtjenester.

Du kan altså få lov til at se dine yndlingsserier og film inkluderet i prisen, som du betaler for dit mobilabonnement.

Du kan spare penge ved at vælge et abonnement, der passer til dine behov og samtidig udbyder den streamingtjeneste, som du benytter mest i din hverdag.

Erfaringer fra andre

En anden god løsning til at finde ud af, hvad du skal lede efter i dit mobilabonnement, kan du finde i erfaringer hos andre. Et godt råd er at kigge på erfaringer fra forskellige kunder hos de udbydere, som du har kig på, og derefter kan du komme med en vurdering af, hvad erfaringerne viser.

Dette giver også et realistisk billede af, hvordan kundeservicen er hos din udbyder, og hvor mange typer problemer de har med deres forbindelse, men også hvor ofte.

Dette er også endnu en mulighed for at sammenligne de forskellige udbydere, og se hvor mange forskellige typer kunder som de har, og hvordan de prøver at efterkomme deres behov.

Der er altså mange forskellige grunde til at kigge godt efter på markedet, inden du vælger dit mobilabonnement. Det kan i sidste ende komme til at spare dig en masse penge, hvis du gør dig tanker om det behov, som du har i øjeblikket.

Samtidig skal du løbende holde øje med, om dit behov ændrer sig. Det er altid en god ide at overveje et par gange om året, hvilke krav man stiller til sit mobilabonnement, og om de har ændret sig, siden man sidst indgik en aftale med en udbyder.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Melanie Schwolert / Pixabay). Bureau/red.

I samarbejde med
Bureau Kronberg

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.